Çözüldü Windows ile aynı anda macOS Kurulabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dasecys

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar, Elimde fazladan bir SSD mevcut, boyutu 240GB. Buna macOS kurmak istiyorum, Diğer SSD'de ise Windows 10 Yüklü, diğer SSD'ye eğer MacOS kurarsam sorun olur mu? Bilgisayarıma macOS kurabilir miyim?

Sistem
Asus GTX 750Ti
Intel G4400
GSKILL 8GB DDR4 2133MHz
H110M PRO-VD
ZALMAN Z3 PLUS VE 600W PSU
TRANSCEND 240GB SSD

Evet kullanabilirsin. macOS kurulum sonrası dualboot olarak kullanman için bu rehberi uygulayabilirsin.
[Çözüm] macOS USB Olmadan Boot etme
Hangi sürümü kurmalıyım? Ücretsiz midir? Sistemim de sorun çıkar mı?
Çünkü bir yandan da Windows kullanacağım, elbet oyun için. Fakat kişisel işlerim için MacOS kullanmayı düşünüyorum, zaten çok sık oyun oynayan birisi değilim.

Claus'a öncelikle çok teşekkür ederim. İnternet'de denk geldiğim bir rehber de oldukça yardımcı oldu, Paragon programı ile AppleHSF formatlı bir bölüm yaratarak macOS kurulabilir. Şu an kurulum dosyalarını indiriyorum, kurulum bittiğinde macOS üzerinden eğer karşılaştı isem sorunlar ve çözümünü, sorun yoksa da sorunsuz şekilde çalışıyor diye buradan bildireceğim. İyi forumlar.

@claus Ben de macOS indirmeyi düşünmüştüm ancak, bende 1 SSD, 1 HDD var. HDD'yi depo olarak kullanmayı planlıyordum açıkçası daha çok kullanmadım. SSD'ye 2 işletim sistemi kurulur mu acaba?

@claus Ben de macOS indirmeyi düşünmüştüm ancak, bende 1 SSD, 1 HDD var. HDD'yi depo olarak kullanmayı planlıyordum açıkçası daha çok kullanmadım. SSD'ye 2 işletim sistemi kurulur mu acaba?
Evet kurulu, Paragon diye bir program ile diskin bir bölümünü macOS kurmaya uyumlu hale getirip dual bot ile hem Windows hem macOS kullanabiliyorsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki önerir misiniz? Yavaşlatır mı PC'yi? Bir de tabii Magic touchpad'siz olmaz gibi
Touchpad'siz nasıl olur hiçbir fikrim yok, deneyip göreceğiz fakat kullanan çok fazla kişi var heralde sorun olmuyor çok fazla. Bilgisayarı yavaşlatmaz, tabii ki eğer disk tamamene yakın dolu olursa sorun olabilir fakat SSD ise çok bir sıkıntı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…