Windows ISO dosyasının orijinalliği nasıl anlaşılır?

Cyberbug 2077

Hectopat
Makaleler
1
İyi günler aslında bu sorunu burada paylaşsam mi diye çok düşündüm ancak artık birileriyle paylaşmam gerek. Olay şu:

Ben bilgisayara temiz kurulum attırdım. Ondan sonra bir konumda ISO dosyasının orijinal olmayabileceğini söyledi. Ben de bir arkadaş sordum "ISO dosyasını nereden indiriyorsun?" diye. Sordum adam da önce güldü sonra da Windows'un orijinal sitesinden dedi. USB'yi takıp Windows'un orijinal sitesinden indirsin dedi ancak benim aklıma öyle saçma düşünceler geldi ki, mesela adam bana temiz kurulum yaparken orijinal olmayanla yapmış olmayabilir mi? Veya Windows'un orijinal sitesinden de ISO dosyasının indirildiği temiz kurulumu yaptıktan sonra öğrenmiş olabilir mi diye düşündüm. Bunlar hep okuyor ve aklımdan çıkmıyor. Sizce bu dediğim aklıma takılan şeyler gerçekten de olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence mahalle bilgisayarcısı olsa bile artık herkesin Microsoft'un orijinal sitesinden indirdiğini düşünüyorum. Yüksek ihtimal orijinal ISO.

Bence mahalle bilgisayarcısı olsa bile artık herkesin Microsoft'un orijinal sitesinden indirdiğini düşünüyorum. Yüksek ihtimal orijinal ISO.

Yani orijinaldir değil mi ya da Microsoft'tan indirildiğini bilse bile orijinal olmayanı kullanmaz değil mi?

Olabilir ama muhtemelen olmamıştır.

Yani benim Windows'um orijinaldir değil mi?

Yani orijinaldir değil mi ya da Microsoft'tan indirildiğini bilse bile orijinal olmayanı kullanmaz değil mi?

O kadar yapacağını sanmam. Düz orijinal Windows 10 ISO yüksek ihtimal. Windows kurulduğu zaman etkinleşmediğini söylemiştin zaten.

O kadar yapacağını sanmam. Düz orijinal Windows 10 ISO yüksek ihtimal. Windows kurulduğu zaman etkinleşmediğini söylemiştin zaten.

Yani bir sorun yok ISO orijinal tamam çok teşekkür ederim.

Hocam bir.

Hocam üstünden zaman geçti ama bir sorum daha vardı hani siz "Windows kurulduğu zaman etkinleşmediğini söylemiştiniz" dediniz ya Windows kurulduğu zaman etkinleşmiyorsa ISO orijinal mıdır?

@Prime777

Son düzenleme:
Hocam üstünden zaman geçti ama bir sorum daha vardı hani siz "Windows kurulduğu zaman etkinleşmediğini söylemiştiniz" dediniz ya Windows kurulduğu zaman etkinleşmiyorsa ISO orijinal mıdır?

@Prime777

Hayır. Daha önceden anakarta gömülü bir lisansınız varsa Windows kurulduğu zaman etkinleşir. Dijital lisans varsa, Microsoft hesabınızla giriş yaptığınız zaman etkinleşebilir falan. Sizin lisans korsan olduğu için öyle söyledim.

Hayır. Daha önceden anakarta gömülü bir lisansınız varsa Windows kurulduğu zaman etkinleşir. Dijital lisans varsa, Microsoft hesabınızla giriş yaptığınız zaman etkinleşebilir falan. Sizin lisans korsan olduğu için öyle söyledim.

Tamam teşekkür ederim ancak zaten ISO orijinaldir demiştiniz teşekkür ederim tekrardan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı