Windows ISO'suna güncellemeler nasıl entegre edilir?

475304

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Windows ISO'suna güncellemeleri nasıl entegre ederim? Mesela Windows 8.1'de yanlış hatırlamıyorsam 160 güncelleme var ve her format sonrası güncelleme yapmak işkence. Bu güncellemeleri ISO'ya nasıl entegre ederim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her güncellemede sitedeki ISO'lar da yenileniyor diye biliyorum ama ISO'ya entegre etmek gibi bir şey var mı bilmiyorum. Arada sırada ISO'yu baştan indirmek en iyi çözüm gibi.

Her güncellemede sitedeki ISO'lar da yenileniyor diye biliyorum ama ISO'ya entegre etmek gibi bir şey var mı bilmiyorum. Arada sırada ISO'yu baştan indirmek en iyi çözüm gibi.

O Windows 10 için geçerli Windows 8.1 de 2015 güncellemeleri mevcut en son 160 tane daha güncelleme geliyor Update ile de.

Nlite tarzı programlarla mümkün.
Önce güncellemeleri elle indirip sonra ISO'ya gömersiniz.

Ama tavsiyem güncel ISO indirmeniz, tek tek 160 dosya indir ekle değmez.

Nlite tarzı programlarla mümkün.
Önce güncellemeleri elle indirip sonra ISO'ya gömersiniz.

Ama tavsiyem güncel ISO indirmeniz, tek tek 160 dosya indir ekle değmez.

Anladım ISO'lar toplu şekilde veya güncel ISO yok Microsoft'ta, editli sitelerde var ama onlar da güven vermiyor.

Windows Update, sisteminize özel birtakım spesifik güncellemeler de sunduğundan ve buna göre güncellemeleri bir araya getirdiğinden dışarıdan bütün 8.1 güncellemelerini edinmek zor, ancak yine de birçoğuna erişebilirsiniz.

WHDownloader programı var benim bildiğim. Buradan güncellemeleri indirebilirsiniz, sadece security olanları indirseniz bence yeter. Sonra da NTLite programıyla bu inen güncellemeleri ISO'ya entegre edersiniz.

Ayrıca sanırım dism++ programı aracıyla temiz kurulum sonrası güncellemeleri yapıp sistem görüntüsü alanlar var, sonraki formatta bu ISO üzerinden direkt sistemi kuranlar var. Bu yöntemi hiç denemedim ama denenebilir.

ShadowDefender gibi bir programla sistemi kaydedip her defasında bilgisayarı o günkü gibi açılmasını sağlayanlar da var, Deepfreeze mantığı. Sürekli format atmak yerine bu yöntem de tercih edilebilir.

Bazı sitelerde güncellemeler uygulama olarak hazır biçimde sunuluyor. Dr.Windows'ta olduğu gibi: Windows 8.1 Update Pack by DrWindows - Juni 2021
Bunlardan da yararlanılabilir.

Windows Update, sisteminize özel birtakım spesifik güncellemeler de sunduğundan ve buna göre güncellemeleri bir araya getirdiğinden dışarıdan bütün 8.1 güncellemelerini edinmek zor, ancak yine de birçoğuna erişebilirsiniz.

Whdownloader programı var benim bildiğim. Buradan güncellemeleri indirebilirsiniz, sadece Security olanları indirseniz bence yeter. Sonra da NTLite programıyla bu inen güncellemeleri ISO'ya entegre edersiniz.

Ayrıca sanırım DISM++ programı aracıyla temiz kurulum sonrası güncellemeleri yapıp sistem görüntüsü alanlar var, sonraki formatta bu ISO üzerinden direkt sistemi kuranlar var. Bu yöntemi hiç denemedim ama denenebilir.

Shadowdefender gibi bir programla sistemi kaydedip her defasında bilgisayarı o günkü gibi açılmasını sağlayanlar da var, deepfreeze mantığı. Sürekli format atmak yerine bu yöntem de tercih edilebilir.

Bazı sitelerde güncellemeler uygulama olarak hazır biçimde sunuluyor. Dr. Windows'ta olduğu gibi: Windows 8.1 Update Pack by DrWindows - Juni 2021
Bunlardan da yararlanılabilir.

Whdownloader i biliyorum fakat güvenemedim bir türlü. Ben burada formatı başka disklere de atıyorum da o yüzden de lazım ama Shadow Defender ücretli galiba kendi bilgisayarıma da USB takıyorum ve virüs kapma ihtimali var sistem sapıtıyor Shadow Defender'i deneyeyim bir. Başka bilgisayarlara format atıyorum genelde kendi bilgisayarıma sorun değil ama başka bilgisayar olunca işler biraz gecikiyor wh downloaderi deneyeyim. Çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı