Windows key nedir?

Makaleler
1
Daha fazla  
Orijinal Windows hakkında bir bilgim yok bu zamana kadar hep crackli Windows kullandım. Şimdi orijinal Windows kurmak istiyorum laptopuma ama ne kurmam gerektiğini nasıl kurmam gerektiğini bilmiyorum. Bu Home Pro anahtar olayları nelerdir? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un orijinal sürümünde tüm özelliklerini kullanmak için key dediğimiz kod gerekir. Bence bayağı boş bir şey. Üstelik key fiyatları abartılacak düzeyde pahalı. Ben keysiz kullanıyorum bir tek temayı değiştiremiyorum. Home Pro olayı ise mesela Home versiyonunda daha ev bilgisayarı daha az işlevli ve daha ucuz keyi. Pro versiyonu ise daha özellikli ve daha pahalı. Ben Home kullanıyorum. Tavsiyem orijinal Windows kurulumu yapın ve key satın almayın. Paranız bol keseden ise aladabilirsiniz.

Windows'un orijinal sürümünde tüm özelliklerini kullanmak için key dediğimiz kod gerekir. Bence bayağı boş bir şey. Üstelik key fiyatları abartılacak düzeyde pahalı. Ben keysiz kullanıyorum bir tek temayı değiştiremiyorum. Home Pro olayı ise mesela Home versiyonunda daha ev bilgisayarı daha az işlevli ve daha ucuz keyi. Pro versiyonu ise daha özellikli ve daha pahalı. Ben Home kullanıyorum. Tavsiyem orijinal Windows kurulumu yapın ve key satın almayın. Paranız bol keseden ise aladabilirsiniz.
tam yazacaktım arkadaş yazmış doğru söylüyor katılıyorum..

Makine mühendisliği birinci sınıf öğrencisiyim özellikleri hakkında bir bilgim yok. Orijinal Windows kurulumu nasıl yapacağım

Eğer ki Windows 10 veya 11 kuracaksan Microsoft'un kendi sitesinden Windows 10/11 "kurulum yardımı" programını indirmen gerek. Eğer ki bilgisayar FreeDOS ise en az 8 GB'lik bir flash belleke ihtiyacın olacak. Yine aynı programı indireceksin fakat bu sefer seçeneklerden USB seçeneğine tıklayıp USB (flash belleğini) seçeceksin. Ardından kurulum bittiğinde USB'ni çıkar ve kurulum yapacağın bilgisayara tak. Bilgisayardan bilgisayara değişen bir BIOS tuşu vardır. Markanın internete yaz ve BIOS tuşu nedir yaz. Öğrendikten sonra USB takılı iken bilgisayarı aç ve hemen BIOS tuşuna bas. Sonrası zaten basit sana Windows ne yapacağını söyleyecektir. Ama eğer ki Windows 8 ve aşağısı bir sürüm kuracaksan işin biraz uzun. Ayrıca kesinlikle 8 ve aşağısı önermem.

Anladım hocam peki bunun key ile ne farkı var? Benim bildiğim Windows kurma yöntemi key ile kurmak ve sizin dediğiniz Microsoft üzerinden kurmak. Bu ikisi dışında bir kurma yöntemi var mı

Şu şekil hocam benim dediğim. Siz sadece internetten Windows 11 kurulum yardımcısını kuracaksınız. Key dediğimiz bölüm flash belleğe Windows'u kurduktan sonra bilgisayara takıp kurulum işlemine geçmede oluyor. Size biraz kurulum ekranından bahsedeyim. Şimdi kurun yazısı çıkacak ve ardından size bir keyinizin olup olmadığı sorulacak. Yani Microsoft ve key kurulumu dediğiniz şey aynı. Sadece birisi kuruluma başlamadan önce kurulum için gerekli olanlar. Diğeri ise kurulum esnasında olanlar. İsterseniz YouTube'da benim bu dediklerimi daha iyi anlayabilirsiniz. Kısaca önce USB nizi hazırlayıp kuruluma geçtikten sonra keyi soruyor.

Ve de bu ikisi dışında anca korsan kurulum yaparsınız. Orijinal için dediğim yöntemleri kullanın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığım videoda Ubuntu ile kurulum bulunmaktadır. Ama isterseniz benim dediğim yöntem ile Windows 11 kurulum yardımcısını indirebilirsiniz.

Ama yine de sizin için bir gösterme yapabilirim.

En sondaki görselde bir şey yazmadım çünkü orada sizin takacağınız USB gözükücek zaten sonra kurulum başlar USB'ye. Daha sonra kuracağınız bilgisayara takacaksınız zaten geri kalanını videoda görürsünüz.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    222,3 KB · Görüntüleme: 33
  • 2.png
    2.png
    51,7 KB · Görüntüleme: 31
  • 3.png
    3.png
    21,5 KB · Görüntüleme: 25
  • 4.png
    4.png