Benim başıma böyle bir olay gelmişti. Dell 7577 cihazımı alalı 14 gün bile olmadan coil whine sorunu ortaya çıktı. Ebrar Bilgisayar üzerinden satın almıştım. Durumu kendilerini WhatsApp hattından bildirdim. Bana Koç Sisteme (Dell firmasının Türkiye'de ki resmi servisi diyebiliriz) gönderip DOA dediğimiz raporu almamı istediler. Dediklerini yaptım yaklaşık bir hafta sürdü ve mail olarak DOA raporunu gönderdiler. İşin garibi raporda sorunun HDMI portu arızası olduğu yazıyordu, gerçi HDMI portu ile görüntü aktarımı yapmadığım için bakmamıştım çalışıp çalışmadığına. Bu bilgisayara oyunfor üzerinden 35 TL gibi bir ücrete Windows 10 Pro key satın alıp girmiştim. Bilgisayar servisten gelip değişime gitti ve yeni cihazı gönderdiler. Bilgisayar eve gelir gelmez Ebrar Bilgisayar'a mesaj atıp durumu anlattım. Onlarda yapacakları bir şeyin olmadığını söylediler. Oyunfor müşteri temsilcisi ile konuştum onlarında yapacakları bir şey olmadığını öğrendim. Daha sonra belki çalışır düşüncesiyle format sırasında keyi girdim ve kabul etti. Formattan sonrada herhangi bir sorun çıkmadı. Bir kaç kez format attım hala normal olarak kullanılıyor. Lisans türü de RETAIL türünden bir lisansmış onu da yeni öğrendim.