Windows kullanıcı deneyimi yapılmalı mı?

Yoss

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, dün Rufus ile yeni topladığım bilgisayarıma Windows 11 kurdum. Üstteki 5 seçeneğin hepsine tik attım ve kurulum yaptım. Rufus'u hazırladığım bilgisayarda Windows 10 kuruluydu. Sorum şu: Benim bilgisayarım gereksinimlerin tamamını karşılıyor, TPM 2.0'ı da açtım, RAM 32 GB. Gereksinimleri kapatmamın olumsuz bir etkisi olmuş mudur? Yeniden bir flash bellek hazırlayıp bu seçenekleri işaretlemeden sıfırdan kurulum yapmam gerekir mi yoksa uğraşmamı gerektirecek bir farklılık yok mudur? Forumlarda genelde "işaretleyebilirsin, işaretlemesen de olur" tarzı yorumlar gördüm. Sistemim yeterli olmasına rağmen gereksinimleri kaldır seçeneğini işaretlemiş olmam sanki bazı şeylerden faydalanamayacakmışım gibi hissettiriyor.

Dosya Ekleri

• 1703051274300.png
    1703051274300.png
    27,9 KB · Görüntüleme: 120
Buradaki seçenekleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz faydalanamayacağınız bir özellik yok. Tek farkı kurulum sonrası istenen soruları kaldırıyor, Secure Boot TPM 2.0 zorunluluğunu vs. kaldırıyor falan. Yapıp yapmamak sizin inisiyatifinizde tamamen.

Buradaki seçenekleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz faydalanamayacağınız bir özellik yok. Tek farkı kurulum sonrası istenen soruları kaldırıyor, Secure Boot TPM 2.0 zorunluluğunu vs. kaldırıyor falan. Yapıp yapmamak sizin inisiyatifinizde tamamen.

Aslında sormak istediğim şey şu, TPM 2.0'ın sağladığı bir takım faydalar var da (örneğin yeni Update'leri almak vb.) TPM 2.0 olmadan kurduğumuzda bunları kullanamıyor muyuz, çünkü hem Windows resmi sitesinde hem de çeşitli yabancı kaynaklarda kurulmaması öneriliyor. Öte yandan bu gereksinimi kaldırsam bile anakartımda TPM 2.0 açtığımda sorun çözülür mü yoksa bu seçeneği seçmek Windows 11 kurulumu sırasında bazı şeyleri etkiliyor mu? Aslında bu çok detay bir soru ve fikri olan var mıdır bilmiyorum. İçim rahat olması açısından sıfırdan kurulum yapmayı düşünüyorum tüm tikleri kaldırarak.

Aslında sormak istediğim şey şu, TPM 2.0'ın sağladığı bir takım faydalar var da (örneğin yeni Update'leri almak vb.) TPM 2.0 olmadan kurduğumuzda bunları kullanamıyor muyuz, çünkü hem Windows resmi sitesinde hem de çeşitli yabancı kaynaklarda kurulmaması öneriliyor. Öte yandan bu gereksinimi kaldırsam bile anakartımda TPM 2.0 açtığımda sorun çözülür mü yoksa bu seçeneği seçmek Windows 11 kurulumu sırasında bazı şeyleri etkiliyor mu? Aslında bu çok detay bir soru ve fikri olan var mıdır bilmiyorum. İçim rahat olması açısından sıfırdan kurulum yapmayı düşünüyorum tüm tikleri kaldırarak.

Elbette Microsoft bu şartları getirmesinde bir önem vardır ki eklemiştir. Normal bir şekilde bu ayarları açıp kurulum yapmakta fayda var ancak desteklemeyen bilgisayarlar için bu seçenekler daha işe yarar. Bugün TPM 2.0 ve Secure Boot açmadan yapılan kurulumlarda sorun yoktur belki ama, yarın olmayacağının bir garantisi yok. Bilgisayarınız destekliyorsa Secure Boot ve TPM açarak bunu yapın. Update konusunu gerçekten bilmiyorum, ama dediğiniz gibi diğer kaynaklarda da belirtildiği gibi de önerilen kurulum daha faydalı olacaktır.

Hocam zorunlulukları kaldırıp kursanız bile Valorant gibi bazı oyunlarda TPM2.0 ve Secure Boot zorunluluğu var Anakartınızda bu özellikler muhtemelen mevcuttur açık olursa bu zorunluluğu isteyen uygulamalarda da sorun yaşamazsınız. Seçtiğiniz seçenekler kurulumda bazı gerekli gereksiz şeyleri atlıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı