Windows kurulu disk başka bilgisayara bağlanırsa OEM lisans gider mi?

Gobenn25

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, benim bir bilgisayarım vardı Win10 sistemli, bir tane OEM key aldım etkinleştirdim. Anakarta yapıştığı söylediler şu anda o bilgisayara ulaşmam mümkün değil ama SSD'im yanımda içinden bazı dosyaları almam gerekiyor önemli. Başka bir bilgisayara bağlayıp(not: sistemi SSD'den başlatmayacağım)Win8 kurulu bir bilgasayara takıp dosyalarımı alsam OEM key gider mi, silinir mi, Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani Oem key silinir mi silinmez mi ? Bazı yerlerde hep anakarta yapışır başka bilgisayarda çalışmaz demişlerdi.
Eski sistem de anakarta yapışıyordu. Onu bazı yöntemlerle silip başka bilgisayara kurabiliyorduk. Yeni Windows 10 ile beraber Windows'ta oturum açtığınız mail adresinize bağlanıyor. Şuan benim laptopumda anakarta bağlı single language lisansı var. Sonradan oem olarak Windows 10 Pro aldım oda mailime eklendi. Format attığımda eğer hemen oturum açmazsam single language lisans tanımlanıyor, oturum açtıktan sonra windows 10 Pro'yu tanıyor yada marketten Windows 10 Pro'yu direk aktive edebiliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı