Çözüldü Windows kurulu disk nasıl değiştirilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Crowzz1903

Centipat
Arkadaşlar yıllar sonra ilk kez bilgisayar aldım Vatan Bilgisayar'dan ama Windows'u farklı diske yüklemişler bunu nasıl değiştirebilirim? 460GB olana Windows yüklemek istedim Photoshop vs hepsini oraya indireceğim için kolay yönetilsin istedim.

Dosya Ekleri

• 1731948902741.png
    1731948902741.png
    6 KB · Görüntüleme: 39
Çözüm
Önce ek disk olarak kullanacağınız diski sistemden sökün ve PC nin bu şekilde açılıp açılmadığını kontrol edin. Açılışta sorun çıkmaz ise ek diski tekrar takın ve aşağıdaki programı kullanarak ek diskteki tüm bölümleri silin ve biçimlendirin.
Çoğu kişi yanlışlıkla ücretli versiyonu indiriyor. Eklediğim linkten free versiyonu indirin.
İyi akşamlar..
Eğer Windows'u Vatan Bilgisayar'dan aldıysan ve ürün anahtarın varsa en basitinden baştan Windows kurulumu yapabilirsin kurulum ekranında her iki diski biçimlendirip silerek daha sonra baştan oluşturur Windows'u kullanmak istediğin diski seçip kuruluma devam edebilirsin. Eğer her ikisi de M.2 SSD ise 2 TB olanı kullanmaya da devam edebilirsin.

Windows'un 1TB olan diskte olması kesinlikle daha iyi ama illa ki ufak olana aktarmak istiyorsanız disk klonlama programları ile kolaylıkla yapılabilir.
Örnek :
Macrium
Aomei
Easeus
...

Windows'un 1TB olan diskte olması kesinlikle daha iyi ama illaki ufak olana aktarmak istiyorsanız disk klonlama programları ile kolaylıkla yapılabilir.
Örnek:
Macrium.
AOMEI.
EaseUS.

Teşekkür ederim hocam Technopat'ın bir videosunu buldum yaptım paylaşıyorum yapamayan arkadaşlar için.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama anlamadığım eski diskteki dosyaları silemiyorum nasıl sileceğim?

Önce ek disk olarak kullanacağınız diski sistemden sökün ve PC nin bu şekilde açılıp açılmadığını kontrol edin. Açılışta sorun çıkmaz ise ek diski tekrar takın ve aşağıdaki programı kullanarak ek diskteki tüm bölümleri silin ve biçimlendirin.
Çoğu kişi yanlışlıkla ücretli versiyonu indiriyor. Eklediğim linkten free versiyonu indirin.
İyi akşamlar..

Çözüm
Önce ek disk olarak kullanacağınız diski sistemden sökün ve PC'nin bu şekilde açılıp açılmadığını kontrol edin. Açılışta sorun çıkmaz ise ek diski tekrar takın ve aşağıdaki programı kullanarak ek diskteki tüm bölümleri silin ve biçimlendirin.
Çoğu kişi yanlışlıkla ücretli versiyonu indiriyor. Eklediğim linkten Free versiyonu indirin.
İyi akşamlar.

Dostum yaklaşık bu mesajdan gece 3'e kadar bilgisayar açılmadı BIOS ayarlarım yüzünden 12000 MHz yaptım Allah'tan BIOS flashback yaptım sıfırladım BIOS pilini de sökerken kırdım ama taktım bir şekilde çalışıyor şu an nasıl yapılacağını anlatabilir misin biliyorsan ya da video varsa İngilizcem pek iyi değil.

Minitool programını kurduktan sonra açıyorsunuz.
PC ye takılı sabit diskler görünür.
Ek diskteki bölümlere teker teker sağ tıklayıp = delete (sil) yapınca disk tek parça ayrılmamış alan haline gelir. Bu halde iken yine sağ tıklayıp = format
En son sol altta APPLY butonu var. Ona tıklayınca tüm veriler silinerek diskinizin tamamı biçimlendirilmiş ve tek parça olarak kullanıma hazır hale gelmiş olacak.
@Crowzz1903

Minitool programını kurduktan sonra açıyorsunuz.
PC'ye takılı sabit diskler görünür.
Ek diskteki bölümlere teker teker sağ tıklayıp = delete (sil) yapınca disk tek parça ayrılmamış alan haline gelir. Bu halde iken yine sağ tıklayıp = format.
En son sol altta apply butonu var. Ona tıklayınca tüm veriler silinerek diskinizin tamamı biçimlendirilmiş ve tek parça olarak kullanıma hazır hale gelmiş olacak.
@Crowzz1903

Dostum sadece o dosyayı silebilir miyiz içinde oyunlarda var 150 GB filan dün indirdim keşke indirmeseydim ya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı