Windows kurulu diski klonlayınca çalışır mı?

chaturanga

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yeni bir SSD aldım ve laptopta Windows'un kurulu olduğu SSD'yi yenisiyle değiştirmek istiyorum. Ama aynı zamanda yeniden Windows kurmak, programlarımı tekrar ayarlamak vs uğraşmak istemiyorum. Diski klonlayıp eski SSD'yi çıkarıp yeni SSD'yi eskisinin yerine takarsam Windows ve tüm uygulamalarım aynen devam eder mi sorunlarla karşılaşma ihtimalim var mı bazı yazılımlarda?

Doğru klonlama ve doğru yazılımla mümkün ama bazı sıkıntılar yapabilir.
Ben 2 defa klonladım ve her ikisinde de iki adet sıkıntı verdi.
1- Mouse çalışmadı ama eski sistemden dosyaları manuel olarak yeni sisteme attım hallettim.
2- Hızlı başlat açık olsa dahi asla açık değil gibi sistem hep geç başladı.

Doğru klonlama ve doğru yazılımla mümkün ama bazı sıkıntılar yapabilir.
Ben 2 defa klonladım ve her ikisinde de iki adet sıkıntı verdi.
1- Mouse çalışmadı ama eski sistemden dosyaları manuel olarak yeni sisteme attım hallettim.
2- Hızlı başlat açık olsa dahi asla açık değil gibi sistem hep geç başladı.

Teşekkürler peki hangi yazılımı kullandınız? Mouse çalışmayınca driver güncelleme vs işe yaramadı mı ya da mouse tekrar takınca falan yeni bir cihaz gibi görmedi mi mesela?

Clonezilla ile klonlayabilirsiniz. İnternet erişimi olmayan toplu bilgisayar ortamlarında tek imaj alıp diğerlerlerine aynı imajı atıyordum ben. %99'u boot ediyordu.

Clone işlemini yaparken yeni SSD'yi external bir kutuya mı koyuyordunuz yoksa bilgisayardaki boş bir SSD slotuna mı takıyordunuz?

Teşekkürler peki hangi yazılımı kullandınız? Mouse çalışmayınca driver güncelleme vs işe yaramadı mı ya da mouse tekrar takınca falan yeni bir cihaz gibi görmedi mi mesela?

AOMEI Partition assistant kullandım. Basit ve kolay aşamalı klonlama yaptım. Mouse için sürücü ile falan uğraşmadım sadece klonladığım eski sistemdeki mouse inf dosyasını alıp yeni diske klonladığım sisteme attım.

Clone işlemini yaparken yeni SSD'yi external bir kutuya mı koyuyordunuz yoksa bilgisayardaki boş bir SSD slotuna mı takıyordunuz?

Benim yöntemimde hem klonlanan hem de klonlanacak disk aynı anda sistemde takılı olmalı. Klonlanacak diski ve hangi diske klonlanacağı seçilip ileri demek yetiyor. Direk yeni diske klonlamaya başlıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı