Windows kurulu MacBook'a yeniden macOS kurmak

ViperSting

Kilopat
Daha fazla  
Bir MacBook satın alacağım, sahibi Windows kurmuş. Ben silip macOS kurmak istiyorum. Bu mümkün mü, kendi başıma yapmam zor olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple cihazlarının en büyük avantajı kendi işletim sisteminin olması(işletim sistemi ve donanım aynı anda çalışır), Kurulumu nasıl olur bilmem fakat işletim sistemi bozulmamış cihaz almak mantıklı.

Eski bir MacBook ise Windows kurulu kalması daha iyi diye duymuştum, daha hızlı çalıştırıyor demiştiler.

Hiç de zor değil. Windows kurabiliyorsanız MacOS da kurabilirsiniz. Cihazın desteklediği modele uygun MacOS sürümünü indirip, windows üzerinden TransMac isimli program ile USB belleğinizi bootable kurulum diskine dönüştürerek işe başlayabilirsiniz mesela. Sonrasında isterseniz ikinci işletim sistemi olarak yine Windows kurabilirsiniz (Bootcamp ile).

Bir MacBook satın alacağım, sahibi Windows kurmuş. Ben silip macOS kurmak istiyorum. Bu mümkün mü, kendi başıma yapmam zor olur mu?

Hayır son derece basit Mac'lerde internet kurtarma modu vardır yani cihazın içinde işletim sistemi olmasa bile internet üzerinden yükleyebilecek bir yazılım dahilidir. İsterseniz Apple destekten biri iPhone'unuza bağlanıp kameradan yardım edebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…