Windows kurulu PC'ye, Windows yüklü SSD takılır mı?

Kedi_

Decapat
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Meslek
Acemi Grafiker
Benim eski bilgisayardan çıkan bir SSD var. PC bozulduğu için çıkartmıştım sorun yok diye biliyorum ama içinde Windows 7 veya 10 kurulu tam hatırlamıyorum. İçinde kendi kişisel dosyalarım da var. Öncelikle yeni bilgisayar aldım alalı 1 sene oluyor garantisi bitsin dedim öyle açayım içinde Windows 10 var orijinal ve birçok da program vb. var. HDD o da şimdi ben SSD'yi buna takıp Windows'u felan SSD'ye atmak istiyorum. Sizce sorun olur mu ikisinde de Windows var. Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarlar masaüstü mü laptop mu?

Diğer bilgisayardan söktüğün SSD'yi yeni bilgisayarına takmanın bi zararı olmaz ve bilgisayarın onu normal depolama aygıtı olarak çalıştırır. Lakin PC'de SSD'yi Sistem dosyası olarak kullanmak istiyorsan orası biraz karışık olabilir. Sistem dosyası yüklü SSD aygıtını farklı bilgisayara takıp priority'i o SSD'ye verirsen belki çalıştırır ama hatalar çıkabilir.

En temiz yöntem SSD'yi formatlayıp sistem yüklemek olur.

Bilgisayarlar masaüstü mü laptop mu?

Diğer bilgisayardan söktüğün SSD'yi yeni bilgisayarına takmanın bi zararı olmaz ve bilgisayarın onu normal depolama aygıtı olarak çalıştırır. Lakin PC'de SSD'yi Sistem dosyası olarak kullanmak istiyorsan orası biraz karışık olabilir. Sistem dosyası yüklü SSD aygıtını farklı bilgisayara takıp priority'i o SSD'ye verirsen belki çalıştırır ama hatalar çıkabilir.

En temiz yöntem SSD'yi formatlayıp sistem yüklemek olur.
Masaüstü SSD nin çıktığı pc de masaüstü içinde win10 var benim bilgisayardada win10 var anlatmak istediğim bu bilgisayara taksam bunlar çakışırmı

SSD'yi taktıktan sonra BİOS'tan SSD'yi ilk sıraya alın. Hangi depolama aracından işletim sistemi kullanılacağını seçtikten sonra niye cakışsın ki?

Benim eski bilgisayardan çıkan bir SSD var. PC bozulduğu için çıkartmıştım sorun yok diye biliyorum ama içinde Windows 7 veya 10 kurulu tam hatırlamıyorum. İçinde kendi kişisel dosyalarım da var. Öncelikle yeni bilgisayar aldım alalı 1 sene oluyor garantisi bitsin dedim öyle açayım içinde Windows 10 var orijinal ve birçok da program vb. var. HDD o da şimdi ben SSD'yi buna takıp Windows'u falan SSD'ye atmak istiyorum. Sizce sorun olur mu ikisinde de Windows var. Okuduğunuz için teşekkürler.

Ne yaptiniz hocam aynı durumdayım hali hazırdaki PC'me yeni Windows yüklü SATA taksam ne olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı