Windows kurulu sisteme Kali Linux kurulursa sistemdeki her şey silinir mi?

Egeax

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bir sebepten dolayı Windows 11 hazır gelen laptopuma Kali Linux kuracağım. Kurarsam Windows ve içindeki her şey silinir mi? Ve nasıl Windows'u silmeden kurabilirim?

Evet hocam normal şekilde kurarsanız silinir. Ama Windows silmeden kurmak için GRUB ile dualboot edip doğru bölümlendirme ile Windows silmeden kurabilirsiniz. Veya alternatif olarak daha hafif ve basit yöntem olarak WSL Kali kurabilirsiniz. Eğer GRUB işletim sistemi başlatıcısı çöküyorsa veya hata verip çalışmıyorsa rEFInd deneyebilirsiniz. WSL Kali dediğim Windows işletim sisteminde disk değişikliği yapmadan Kali araçlarını ve komutlarını kullanabilirsiniz. WSL 2 indirerek gerçek Linux çekirdeğini hafif bir şekilde Kali çalıştırabilirsiniz.

Son düzenleme:
dualboot ile kurarsam geri çıktığım zaman Windows geri geliyor mu hocam ve bunun bildiğiniz videolu bir anlatımı var mıdır ?

Dualboot ile kurarsam geri çıktığım zaman Windows geri geliyor mu hocam ve bunun bildiğiniz videolu bir anlatımı var mıdır?

Ben dualboot hiç denemedim. Windows geri geliyor mu sorusu ise her bilgisayarı açtığında doğru yaparsan Windows mu Kali'ye mi boot etmek istersin sorusu sorar. Şimdi video bulurum hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı