Elimde SSD var ve Windows kurulu içinde. SSD hariç her parçayı değiştireceğim. Bilgisayarı topladığımda Windows açılır mı doğrudan? Yoksa yine USB ile kurulum mu yapmam gerekecek eskisini silip?
Elimde SSD var ve Windows kurulu içinde. SSD hariç her parçayı değiştireceğim. Bilgisayarı topladığımda Windows açılır mı doğrudan? Yoksa yine USB ile kurulum mu yapmam gerekecek eskisini silip?
Asım Bey'in de dediği gibi. Boot eder fakat driver farklı olduğu için sürekli kapanabilir veya mavi ekran hatası ile karşılaşabilir siniz. Ben aynı şeyi denediğimde sürekli yeniden başlıyordu. En iyisi temiz kurulum.
WIN+R sysprep yaz uygulamada genelleştir ve kapat uygula. Yeni sisteme geç.
Windows 10 bunu yapmadan da atlatabilir bu işlemi genelde ancak sistem kimliği silinebilir buda etkinleştirmeyi zorlaştırır.
Daha eski sürümler ise bu yol temiz kurulumdan önce ki en doğru yöntem.
WIN+R sysprep yaz uygulamada genelleştir ve kapat uygula. Yeni sisteme geç.
Windows 10 bunu yapmadan da atlatabilir bu işlemi genelde ancak sistem kimliği silinebilir buda etkinleştirmeyi zorlaştırır.
Daha eski sürümler ise bu yol temiz kurulumdan önce ki en doğru yöntem.
Hocam merhaba, benim de şu an windows kurulu bir SSD var pc de ama BOOT seçeneklerinde görmediği için, diğer hard disk e windows yüklemesi yaptım. Bu durumu nasıl düzelteceğime dair bir öneriniz var mıdır ?
SSD neden görünmüyor onu tespit etmeniz lazım. GPT formatlı ise Lagacy Boot modunda görünmeyebilir. Veya MBR ise UEFI boot içinde görünmeyecektir. Disk araçları ile diski dönüştürmen işe yarar bu durumda ise.
Windows 7 ve 8 için piyasadaki en iyi ücretsiz disk yönetimi uygulamalarından biridir. Program ile format atmadan sabit diskinizde istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. https://www.technopat.net/sosyal/indir/minitool-partition-wizard-free-edition.125/