Windows kurulum sonrası BIOS'ta gözükmüyor

VODE

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 980
Merhaba,

Aynı diske iki farklı Windows kurulumu yaptım. Yaptıktan sonra yeni kurulan Windows açılıyor fakat eskisi ortalıkta yok. Diskler kısmında gözüküyor burada sorun yok fakat BIOS ekranına gittiğimde bu sefer de boot menüsünde komple SSD görünmüyor. Hem iki işletim arasında geçiş yapmak hem de BIOS ekranında boot menüsünde görünmesini istiyorum.

Windows'u dualboot olarak kurmak istediniz galiba ama aynı diske iki Windows kuramazsınız diskinizde zaten var olan Windows C diskinde windows.old klasörü olarak kalır Dual boot olarak kurabilmek için diski ikiye bölmeli böldüğünüz tarafa kurmalıydınız diğer Windows'u.

Windows'u dualboot olarak kurmak istediniz galiba ama aynı diske iki Windows kuramazsınız diskinizde zaten var olan Windows C diskinde windows.old klasörü olarak kalır Dual boot olarak kurabilmek için diski ikiye bölmeli böldüğünüz tarafa kurmalıydınız diğer Windows'u.
Evet bende öyle yaptım. Diski böldüm ve her iki ayrı diskte şu an farklı windows var. Diğer sorun ise BIOS'ta SSD ne yazık ki gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• sabitdisk.PNG
    sabitdisk.PNG
    47,4 KB · Görüntüleme: 20
Hocam tek diskte 5 adet EFI (Bootloader) var! Oysa 1 tane yeterli. Bu nasıl oldu? :)

Üstelik 1 TB diskte de var. Ama boyutu 260 MB.

Ayrıca tek diskte 3 bölüm var. C diski en başta olmalı iken sonda. Siz USB bellekle kuruluma başlayıp Windows kurulacak diski tamamen "Delete Partition" diyerek silin.

Hocam tek diskte 5 adet EFI (Bootloader) var! Oysa 1 tane yeterli. Bu nasıl oldu? :)

Üstelik 1 TB diskte de var. Ama boyutu 260 MB.
Hocam o 1TB harddisk eski bir disk ben onu notebooktan çıkarıp ekstra kendime disk yapmıştım. O bu konudan bağımsız.

Diğerlerini pek anlamadım. 2 tane windows kurmuştum halbuki. Birisi 100GB diğeri ise 200GB şu an kurulu olan.

Hocam 1 TB diskin bağlantısını geçici olarak kesin. USB ile kuruluma başlayın. Disk seçme ekranında görsel paylaşın.
Partrition 1 olan birinci windows. Partrition 3 olan ise ikinci windows. Partrition 2 olanda sadece uygulamalar var windows yok.

Dosya Ekleri

• 20250523_180250.jpg
    20250523_180250.jpg
    202,8 KB · Görüntüleme: 15
  • 20250523_180306.jpg
    20250523_180306.jpg
    180,8 KB · Görüntüleme: 17

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı