Windows kurulumu yapılmıyor

Y

Yaşar CELEP

Ziyaretçi
Merhaba,
Şu an elimde bir bilgisayar var, temizlik yapmak için formatlıyordum(Windows 7 yüklüydü, aynı sürümü yükleyeccektim), formatlarken hata verdi. Isınıyordu diye düşündüm, kasanın içini açtım, termal macun sürdüm. Kasayı kapadım. Bilgisayara bastığımda açılıyor, fan hızlı çalışmaya başlıyor yaklaşık 25 saniye içinde ve bilgisayar kendini kapatıyordu. Termal macunun eski olmasındandır belki dedim, gidip bir termal macun aldım. Tekrar sürdüm. Bu sefer USB'mden Mint'i çalıştırdım. Hiç bi' sıkıntı olmadı, bekledim bi' süre kapanacak mı diye, kapanmadı. Format atmak için Windows 7 Ultimate dvd'sini taktım. Aynı sorun yeniden patlak vermeye başladı. Mint'i açmayı denedim yine kapandı.
Linux kurmayı başardım ama dvd'den ya da usb stick'ten windows 7/8.1 denediğimde bilgisayar kapanıyor.

Windows files loading... kısmında bir defa doluyor, ikinci dolarken bilgisayar birden kapanıyor.

Bi' abiyle konuştum, vidaları sıkmadığımı söyledi sıktım, termal macunu güzelce temizleyip daha temiz bir şekilde termal macun sıktım. Lakin hala açılmıyor. Ama Linux Mint'i açmaya çalışırsam, sıkıntı olmuyor.

Bilgisayar : DELL Inspiron N5010
Şu an işletim sistemi olarak Linux Mint 17 Mate x64 kurulu.
Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

BİOS ayarlarını yaptınız mı?. Bu videodakileri birebir uygulayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yazdığımı okursanız sevinirim. Sorunum kurma aşamasına geçememem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…