Windows kurulumunda disk ayarları

emirhan-ozer

Kilopat
Arkadaşlar Freedos laptop aldım. Ne zaman Windows kursam burada kafam karışıyor. İşletim sistemini SSD'ye kurmak istiyorum. Burada neler gereksiz? Hangilerini sileyim? Hangileri dursun önemli olanların?

Hepsini silin tek bir alan kalana kadar. Daha sonra Yeni butonu ile alan oluşturun. Alanla birlikte otomatik birkaç adet daha disk oluşacak. Onları silmeyin.
Kurulumu yapacağınız alana tıklayarak İleri butonuna basın.

Sistemde iki adet disk olduğuna göre biri sabit disk (931.5 GB olan) diğeri de Ssd (201 GB olan) sabit diskin içi boşsa hepsini silin, diskleri bölecekseniz bölme işlemi ile devam edebilirsiniz.
Arkadaşlar Freedos laptop aldım. Ne zaman Windows kursam burada kafam karışıyor. İşletim sistemini SSD'ye kurmak istiyorum. Burada neler gereksiz? Hangilerini sileyim? Hangileri dursun önemli olanların?

31.4 GB lık alan ne için? Driver vs. mi?

Sanırım sistemi SSD'ye kuracaksınız, yani SSD varken başka nereye kurulabilirki Neyse Tüm bölümleri silin en sonda 2 tane disk kalacak biri SSD diğeri HDD. SSD zaten 2XX civarı bir boyutta olduğu için ayırt etmesi zor olmaz. SSD nin üstüne gelip yeni deyin ve ardından uygula diyin böylece SSD'yi format için uygun biçime getirmiş olacaksınız.

Bundan sonra birkaç bölüm daha oluşturacak kendine onları silmenize gerek yok. oluşturduktan sonra 2XX GB olan bölüm zaten seçili olur ama yinede seçili olmadığını var sayarsak, 2XX GB olan bölümün üzerine gelin ve ileri deyin format işlemi başlasın.

HDD için birşey demedim onu Windows'dan da bölüp aktif edebilirsiniz. Tabi isterseniz onuda Windows kurulum ekranından aktif bir şekle getirebilirsiniz, ben kafanız karışmasın diye onu söylemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…