Windows kurulumunda SSD 0 byte olarak gözüküyor

QSYGEnN

Hectopat
Yer
Antalya
Windows 10 kuruyorum Lenovo laptopuma fakat "Windows'un kurulacağı diski seçin" bölümünde SSD 0 byte olarak gözüküyor. Var mıdır bunun bir çözümü?
Not: Bilgisayar kullanırken bir anda dondu ve öyle kaldı, kapatmak zorunda kaldım, ondan oluşacak bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD arızalanmış olabilir. Şunu deneyin:
1. Kurulum ekranında Shift+F10 yaparak komut istemini çağrıın.
2. Konsola aşağıdaki komutları girin. Her komuttan sonra Enter yapmayı unutmayın.
Kod:
diskpart
Kod:
list disk
İlk komutunuz diskpart aracını çağıracak, ikinci komutunuz disklerinizi listeleyecek ve mevcut durumlarını verecektir. Diskleriniz 0'dan başlayarak numaralandırıldığı için ilk diskinizin numarası 0 olacaktır. Disklerinizin boyutlarına bakarak hangi diskinizin SSD olduğunu anlayabilirsiniz. Aşağıdaki komutu girerek önce ilgili diski seçili hale getirin.
Kod:
select disk 0
Not: 0 yerine siz uygun disk numarasını yazmalısınız.
Uyarı: Yanlış bir diski seçmeniz durumunda verilerinizi kaybedebilirsiniz.
Şimdi aşağıdaki komutu girerek SSD'yi temizleyin.
Kod:
clean
Şimdi de aşağıdaki komutu girerek diskinizi GPT formatına dönüştürün.
Kod:
convert gpt
Diskpart aracından çıkmak için aşağıdaki komutu yazın.
Kod:
exit
Komut isteminden çıkmak için tekrar exit yazın.
Şimdi disk bölümleme ekranında "Yenile butonuna basarak disklerinizin yeni durumunu görüntüleyebilirsiniz. Eğer işler yolunda giderse ayrılmamış alanı seçili hale getirerek "İleri" butonuna tıklayın. Bu şekilde kurulum gerekli bölüntüleri oluşturacak ve kuruluma başlayacaktır.
Kolay gelsin.

Denediğimde yazacağım. Yardımlarınız için teşekkürler.
SSD Bozulmuş arkadaşlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…