Windows kurulumunda Windows kurulu diski sıfırlama

• Konuyu başlatan BigRJ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.895

BigRJ

Decapat
Windows kurulumu yaparken SSD'me kuracağım fakat 1 TB harddiskim eski bilgisayarımdan kalma ve işletim sistemi yüklü, onu nasıl sıfırlayabilirim?
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anladığım kadarıyla orda bir miktar veri var. Eğer onları silmemek istiyorsanız ilk önce 1TB diskinizi bir miktar bölme ile ayırınız. Gerekli verileri ayırdığınız bölüme kopyaladıktan sonra format aşamasına geçiş yapınız. Disk bölümü geldiğinde hem hard diskinizdeki sistem bölümü,sistem ayrıldı vb. birbirine bağımlı bölümleri silin. SSD nizi şimdi yeni alan oluşturup bicimlendirin. Sonrasında format islemi bitince ilk yeniden baslatmada SSD nizin boot önceliği olduğunu kontrol edin. Format bitiminde Bilgisayar(sağ tik)->Yönet->Disk Yönetimi bölümünde ayrılmamış alanları varsa kontrol edip isterseniz ayrı bölüm yapın isterseniz diğer bölümle birlestirin. Insallah yararli olmuştur.
Bu tarz bir durumda genelde birleştirme yapmıyordu Windows. EaseUS gibi programlar kullanmak mecburiyetinde kalınıyor. Benim tavsiyem harddiski manuel kasadan çıkar SSD'yi tak. Sistemi kurduktan sonra ikinci slota da HDD'yi takıp içinden dosyalarını alıp biçimlendir.
Tüm bölümleri sildikten sonra biçimlendirme işlemi yaparsanız, disk sıfırlanmış olur.

Windows kurulumu yaparken SSD'me kuracağım fakat 1 TB harddiskim eski bilgisayarımdan kalma ve işletim sistemi yüklü, onu nasıl sıfırlayabilirim?
Şimdiden teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla orda bir miktar veri var. Eğer onları silmemek istiyorsanız ilk önce 1TB diskinizi bir miktar bölme ile ayırınız. Gerekli verileri ayırdığınız bölüme kopyaladıktan sonra format aşamasına geçiş yapınız. Disk bölümü geldiğinde hem hard diskinizdeki sistem bölümü,sistem ayrıldı vb. birbirine bağımlı bölümleri silin. SSD nizi şimdi yeni alan oluşturup bicimlendirin. Sonrasında format islemi bitince ilk yeniden baslatmada SSD nizin boot önceliği olduğunu kontrol edin. Format bitiminde Bilgisayar(sağ tik)->Yönet->Disk Yönetimi bölümünde ayrılmamış alanları varsa kontrol edip isterseniz ayrı bölüm yapın isterseniz diğer bölümle birlestirin. Insallah yararli olmuştur.

Bu tarz bir durumda genelde birleştirme yapmıyordu Windows. EaseUS gibi programlar kullanmak mecburiyetinde kalınıyor. Benim tavsiyem harddiski manuel kasadan çıkar SSD'yi tak. Sistemi kurduktan sonra ikinci slota da HDD'yi takıp içinden dosyalarını alıp biçimlendir.

Çözüm
HDD içindeki dosyalar önemli değil HDD yi nasıl sıfırlarım ve windows u ssd ye kurduktan sonra Hdd yi sata 1 e mi yoksa sata 2 ye mi takmam gerekir?

Sata 1 veya 2 fark etmez, sen yine de SSD'yi 1'e, HDD'yi 2'ye takarsın. Sistemi yükleyip HDD'yi taktıktan sonra D diski olarak belirmediyse: Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir'de zaten disklerini göreceksin. Kullanıma başlamak için orada ikinci bölümü harf ataması yap. Sıfırlamak istiyorsan da biçimlendir, tamam.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı