Windows Legacy'den UEFI'ye geçme

theknights107

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, bir sorum olacaktı. Benim HP Envy 17 leptopum var anakartım İnsyde H20, benim şu anki BIOS Legacy, ben UEFI kurulum yapmak istiyorum ve BIOS'a gittiğimde Anventec Systemde Boot Options var orada, UEFI Boot da var. Legacy Boot'da yani benim bilgisayarım Legacy olabilir ama UEFI destekliyor değil mi? Ona gore yapacağımda kurulumu, hata çıkmasını istemiyorum. (bu arada elimde UEFI WİN 10 Flash belleği var) İstediğiniz gibi BIOS'dan fotograf atabilirim.

UEFI ayarını aç, CSM modülünü kapat (Legacy Support). Bundan sonra sisteme sorunsuz UEFI kurulum yapabilmeniz lazım. (Uyarı: CSM modülünü kapatırsanız UEFI'siz kurulumunuz çalışmayabilir.)

Bios'ta UEFI gözüküyorsa vardır. Eğer elinizde ki Flash Disk'e bootlanmışsa Windows BIOS'tan UEFI seçtiğinizde rahatlıkla UEFI olarak Windows kurabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler Legacy supportu kapatacağım ve format atarken HDD'yi otomatik GPT yapıyor değil mi ? GPT UEFIi için, mbr eski BIOS için. Ben yarın sıfırlayacağımda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus'la usb'yi format için hazır hale getirirken UEFI için GPT'yi seçebilirsiniz. Böylece otomatik olarak kurulumda HDD'niz GPT formatına dönüşür.

Teşekkürler. Zaten UEFI için öyle yapmıştım. Bugün format atacağım. Herkese teşekkürler.
UEFI ayarını aç, CSM modülünü kapat (Legacy Support). Bundan sonra sisteme sorunsuz UEFI kurulum yapabilmeniz lazım. (Uyarı: CSM modülünü kapatırsanız UEFI'siz kurulumunuz çalışmayabilir.)
Legacy supportu disable edicemde Secure Bootu ellemiyimmi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…