Windows - Linux Monitorde Yeşil Nokta Oluyor

Yunus Irmak

Centipat
Arkadaşlar selamlar, şöyle bir sorunla uğraşmaktayım. Sorun şu Windows işletim sistemini açtığım da sistemler özelliklerinden performans seçeneklerine girip "Pencere ve düğmelerde görsel still kullan" seçeneğine bastığım da ekranda sürekli oynayan yeşil noktalar oluşuyor. Ölü piksel vesaire değil bu. Windows kullanırken bu seçeneğin tikini kaldırdığım da sorunu çözüyorum lakin Linux işletim sisteminde bu özelliği nasıl kapatacağımı bilmiyorum ve bahsettiğim yeşil noktalardan bir sürü oluyor ekranda. Bunun sebebi nedeni ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Fluie windows 7 home basic kullanıyorum. aynı zamanda win 10 home yüklü Linux tarafında ise sabit kullanmıyorum değişiyor sürekli fakat hepsinde aynı sorun ile karşılaşıyorum. dediğim gibi windows tarafında görsel stil kullan seçeneğini kapattığımda sorun çözülüyor. neyden kaynaklanıyor bu anlamıyorum..

@Fluie Windows 7 Home Basic kullanıyorum. Aynı zamanda Windows 10 Home yüklü Linux tarafında ise sabit kullanmıyorum değişiyor sürekli fakat hepsinde aynı sorun ile karşılaşıyorum. Dediğim gibi Windows tarafında görsel stil kullan seçeneğini kapattığımda sorun çözülüyor. Neden kaynaklanıyor bu anlamıyorum.

Ekran kartıyla ilgili bir problem olabilir, gördüğün şeyler bir tür glitch büyük ihtimal. Ne yazık ki bu konuya kesin bir çözümüm yok ama Linux üzerinde xorg kullanıyorsanız compositoru kapatarak bütün masaüstü görsel efektlerini kapatabilirsin belki sorunu çözebilir.
Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz?

@Fluie Linux Mint üzerinden yaparsak daha iyi olur günlük onu kullanıyorum. x64 Cinnamon (GNOME) diye geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam. bahsetttiğiniz şeyleri nasıl yapabilirim? sorunu tam göstermek adına görseli de ekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    134,1 KB · Görüntüleme: 36
  • 2.jpg
    2.jpg
    127,6 KB · Görüntüleme: 22

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı