Windows lisansı nereden satın alınır?

Yasiver

Hectopat
FreeDOS bilgisayar için Windows lisansı almak istiyorum ama OEM falan diyorlar. Bunların anlamı nedir ve nereden alabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
FreeDOS bilgisayar için Windows lisansı almak istiyorum ama OEM falan diyorlar. Bunların anlamı nedir ve nereden alabilirim?
OEM anakarta gömülü lisanstır. Lisansı saglamlisans.com üzerinden alabilirsiniz.

Forumda bu sayfaya bakmanızı tavsiye ederim. Sorunuz olursa bekliyorum

Microsoft'un sitesinden paraya kıyalım diyorsanız orijinal alın. Yok ucuz olsun derseniz sağlam lisans üzerinden alabilirsiniz. OEM, anakarta gömülü olan lisanstır. Sadece 1 bilgisayar için ömür boyu kullanılabilir. Üreticiler genelde bu lisansı daha ucuz olduğu için tercih ederler. Hatta en yaygını da Home Single Language'dir. Retail lisans ise perakende lisanstır. Microsoft'un sitesinden aldıklarımız diyebiliriz. Microsoft hesabınıza gömülür. Aktif olan 1 bilgisayar kullanabilir. Eğer o bilgisayardan lisansı kaldırır ve hesabınızdan cihazı kaldırırsanız farklı bilgisayarda kullanabilirsiniz. Ama aktif olarak sadece 1 bilgisayar kullanabilir. Bu da çalınma riskini artırır. Volume/MAK lisanslar ise şirket lisanslarıdır. KMS sunucularına bağlanıp 3 ayda bir yenilenirler. Evde tavsiye edilmezler. KMSpico denilen programlar sizi bir sunucuya bağlayıp bu işlemi yapar. Ama bilgisayarınız bağlandığı yere veri gönderir. Kısacası verileriniz tehlikeye girer. Bunlardan uzak durmanız gerekir. Sizin için Home OEM lisans öneririm. Sağlam lisanstan alabilirsiniz. Windows 11 lisansları pahalı onları almayın. 10 lisansı alıp 11 için de kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…