Windows mavi ekran sonrası bilgisayarın kasması

Saddolian

Kilopat
Bugün video izlerken kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı dedi ve mavi ekran hatası verdi. Daha önce de olduğu için pek umursamadım ama bu sefer bir açıldığında inanılmaz derecede kasmaya başladı öyle bir kasıyordu ki mouse'u bir yandan diğer yana götürmek 40 saniyemi falan alıyordu. Hiçbir şey yapılmıyor şu an bilgisayar ile ilgili yazıyı bile telefondan yazıyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

Abi o kadar çok kasıyor ki "Ara" kısmına bile gelemiyorum. Olası ihtimallerden düzeltme şansımız var mı? Yoksa illa aygıt yöneticisine girmem mi lazım. Eğer illa girmem gerekiyorsa bir şekil girip sana gerekli cevabı veririm abi.

Yapacağın tek iş Windows temiz kurulumdur. Kurulum esnasında disk biçimlendirme ve bölme işlemi yaparken bile mause kararsız çalışabilir. Böyle bir şey olursa TAB tuşu ve yön tuşlarını kullanarak işlemlerine devam edebilirsin.

Aygıt Yöneticisi altında durum nedir? Ekran görüntüsü paylaşın.

Abi bilgisayardan pek anlamam. Aygıt Yöneticisine gelince bu ekran geldi buradan sana neyi göstermeliyim? Onun da ekran görüntüsünü atarım.

Maalesef öyle işlerden hiç anlamam. Ama zaten Windows normal çalışıyordu hata sonrası böyle olmaya başladı.

Bir de belirtmek istediğim başka şeyler de var. Birincisi bu yazıyı yazdıktan önce toplam 3 defa daha Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı deyip yine hata verdi. İkincisi internette araştırdım ekran kartı driverları güncel değilse de oluyormuş. Ekran Kartım ASUS STRIX RX 460 ve daha bugün güncelleme geldi ve driverları güncelledim ama hala sorun ortadan kalkamadı. Sadece kasma sorunu biraz daha düzeldi eskisine nazaran daha az kasıyor.

Aygıt Yöneticisi altında bir sorun gözükmüyor. Minidump dosyalarını paylaşır mısın?
Abi tamda dediğini yapacakken başka bir ekran geldi karşıma. Bununda nasıl geldiğini anlatayım hemen.

Öncelikle ekranda bunlar yazıyor :

Otomatik Onarım bilgisayarınızı onaramadı. Bilgisayarınızı onarmak üzere başka seçenekleri denemek için "Gelişmiş Seçenekler' düğmesine, bilgisayarı kapatmak için "Bilgisayarı Kapat" düğmesine basın.

Günlük dosyası: D:\WINDOWS\System32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txt

Ekranda bunlar yazıyor abi ekranda masmavi. Bu ekrandanda çıkamıyorum ne yapsam olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…