Merhaba öncelikle. Yukarı görselde ki WMP araç çubuğu eklentisini Windows 7'de iken çok kullanıyordum. Çok güzel kullanışlı geliyor bana ve önizleme özelliği de vardı küçük pencerede. Onun görselini bulamadığım için koyamadım. Her neyse işte şuan Windows 8 kullanıyorum ve araç çubuklarından eklemek istediğimde bunu bulamıyorum. Yeniden nasıl ekleyebilirim ve eklemeden önce eğer eklersek bir zararı olur mu Windows 8'de ?
1. Görev Çubuğu Araç Çubuğu aslında "wmpband.dll" adında bir DLL dosyasında saklanıyor. Bu da "Program Files" altındaki "Windows Media Player" klasöründe bulunmakta. Microsoft bu DLL dosyasını WMP 12 klasöründen kaldırdı ve böylece Windows 7, 8 ve 8.1'den bu kayboldu.
DLL dosyasını WMP 11 klasöründen var olan WMP klasörüne kopyalayabilirsin. Mesela Windows 8.1 64 Bit sistemde C:\Program Files\Windows Media Player klasörüne. Dosyayı buradan indirebilirsin:
3. Şimdi ekranın sol altına sağ tıklayın ve "Bilgisayar Yönetimi"ni seçin. Buradan Hizmetler ve Uygulamalar > Hizmetler > Windows Media Player Ağ Paylaşım Hizmeti'ne sağ tıklayın ve Durdur deyin. Zaten çalışmıyorsa sorun yok, bir sonraki adıma geçiyoruz.
4. Şimdi "WMPBand.dll" dosyasını Kayıt Defteri'ne ekleyeceğiz. Yine ekranın en sol altına sağ tıklayın ve Komut İstemi (Yönetici) seçeneğini seçin. Açılan pencereye şu komutu girip Enter'a basın:
Kod:
regsvr32 "%programfiles%\Windows Media Player\wmpband.dll"
5. Bu kadar! Şimdi Windows Media Player açın ve küçültün ve Görev çubuğuna sağ tıklayıp Araç Çubukları > Windows Media Player deyin. Ve sonuç:
1. Görev Çubuğu Arça Çubuğu aslında "wmpband.dll" adında bir DLL dosyasında saklanıyor. Bu da "Program Files" altındaki "Windows Media Player" klasöründe bulunmakta. Microsoft bu DLL dosyasını WMP 12 klasöründen kaldırdı ve böylece Windows 7'den bu kayboldu.
DLL dosyasını WMP 11 klasöründen var olan WMP klasörüne kopyalayabilirsin. Mesela Windows 8.1 64 Bit sistemde C:\Program Files\Windows Media Player klasörüne. Dosyayı buradan indirebilirsin:
3. Şimdi ekranın sol altına sağ tıklayın ve "Bilgisayar Yönetimi"ni seçin. Buradan Hizmetler ve Uygulamalar > Hizmetler > Windows Media Player Ağ Paylaşım Hizmeti'ne sağ tıklayın ve Durdur deyin. Zaten çalışmıyorsa sorun yok, bir sonraki adıma geçiyoruz.
4. Şimdi "WMPBand.dll" dosyasını Kayıt Defteri'ne ekleyeceğiz. Yine ekranın en sol altına sağ tıklayın ve Komut İstemi (Yönetici) seçeneğini seçin. Açılan pencereye şu komutu girip Enter'a basın:
Kod:
regsvr32 "%programfiles%\Windows Media Player\wmpband.dll"
5. Bu kadar! Şimdi Windows Media Player açın ve küçültün ve Görev çubuğuna sağ tıklayıp Araç Çubukları > Windows Media Player deyin. Ve sonuç: