Windows mu Linux mu?

slim14

Centipat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci.
Sizce hangisi? Cevaplara göre Linux'e geçeceğim.

Sizin amacınıza ve isteklerinize bağlı.

Linux daha güvenlidir, daha performanslıdır, daha özelleştirilebilir.

Windows ise daha fazla uygulama desteğine sahiptir.

Örneğin burada benim ilgimi çeken özelleştirme kısmı. Windows'tan Linux'a geçince Windows'un sizi ne kadar fazla kısıtlamış olduğunu anlıyorsunuz.

Performans olarak Linux. Gündelik kullanım için ikisi de iyi ama Linux daha rahat kullanırsın Windows'a göre çünkü daha performanslı Windows'a göre. Eğer oyun oynayacaksan önermem Linux ek olarak Linux daha özellişirelebilir. Fakat Windows daha kapsamlı uygulama açısından.

Bence Linux.
1-) Tamamen özgürsünüz, bilgisayarınız sizin hizmetinizde
2-) Daha güncel. Düzenli olarak güncelleme alırsınız.
3-) Virüsler nerdeyse yok. Piyasaya da ki virüslerin %90ı Windows için nerdeyse.
4-) Oyun konusunda bazen Windows'dan daha performanslı olabiliyor.
5-) Basit, sade ve hızlı.

Eğer çalışıp para kazandığın işi Linux'da halledebiliyorsan ne Win ne Mac.

Günlük kullanıcıysan Linux'un tadına bak, biraz vakit geçir, Win'e dönme ihtimalin azalır.

Alışkanlıklar ve eğitim sistemi düşünce tembelliğine yatkın olan homosapiensin içinden geçiyor o yüzden. Aynı şeyi çocuklarda görüyorum, neyseki bir tanesi bir şeyi deneyince onlar da deniyorlar... da telefon ve tablete gömülü olduklarında o beyin kıvrımları ve mikrodopamin yönetimi uzun vadeli saatli bomba olacak.

Hocam deneyimli birilerinden fikir almak bence kötü bir sey değil.
Elbette kötü değil, fakat birisi hangisini daha kullanışlı bulup ya da bulamadığını bilemeyiz.

Aslında bu forumda artık şöyle soruların sorulmasını bekliyorum:

'2 katlı yoksa 3 katlı tuvalet kağıdı mı kullanmalıyım? Yaprak boyutların bir önemi var mı? Yoksa 'sileme tekniklerini' etkiler mi? Hangisi g*tümü daha çabuk aşındırır? Sizce kullanmadan önce yağlı krem ya da nemlendirici krem sürmemem daha iyi sonuçlar almama yardımcı olur mu?'

Şaka değil, böye bir soru beklemeye başladım.

Son düzenleme:

Linux da kısacası özgürsünüz her şeyi yapabilirsiniz kişileştirme vb ama Windows ise uygulama desteği ve günlük kullanımı da gayet iyi açıkçası ne yaparsanız ona göre değişir siz ne yaparsınız hocam? Linux kullanacaksanız hangi distroyı seçtiğinize dikkat edin! Arch ve Kali havalı gözüküyor diye geçmenizi önermem kodlama bilmiyorsanız.

Şu linuxda virüs yok muhabetini bıraksak? binlerce virüs var youtubeda bunun hakkında da bir sürü video var izlemenizi ağırlıkla öneriyorum!

Şu linuxda virüs yok muhabetini bıraksak? binlerce virüs var youtubeda bunun hakkında da bir sürü video var izlemenizi ağırlıkla öneriyorum!
Ben zaten Linux'ta virüs yok demedim ki zaten. Linux'ta virus var ama nerden baksan virüslerin %90ı Windows için dedim. Yoksa her platformda virüs olur zaten. PlayStation'da da olabilir tuşlu Nokia telefon da da olabilir bunun işletim sistemi ile alakası yok. Genel olarak Linux işletim sistemi pazarında %10luk yer kaplıyor. O yüzden hackerlar Linux ile çok uğraşmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…