Windows neden berbat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne oldu da birden forumdakiler Linux fanatizmine bağladı? Bazı üstünlüklerini kullanarak Windows'a berbat demek komik çünkü bu işin içine bir ton şey giriyor. Marketing, arayüz kolaylığı, kullanıcı sayısı, kullanan geliştirici sayısı, optimize edilmiş programlar, oyunlar bunlar asıl önemli olan şeyler. Herkes bilgisayar kullanmaya kodlarla başlamadı. Bugün dünya nüfusunun % kaçı Linux'ı rahatça kullanabilir? Bu adamların doğru sunduğu bir hizmet var ki bu kadar insana hitap ediyor. Eleştirilebilir fakat berbat demek komiğime gider. Keza Linux güçlendikçe Windows da güçlenecek. Kapitalizmin artıları.

Şu verileri alınan insanlar bulunmaz Hint kumaşı mı sanıyorlar kendilerini? Çokomelli devlet sırlarını mı saklıyorsunuz? Adamlar sizin tüm dosyalarınızı cukkalamıyor, onlar için önemli olan kullanım verileri. Hem dünyada Windows kullanan milyarlarca cihaz varken Bill Gates tutup da "aha şu Ahmet ne yapmış bi açın izleyek yauv" demiyor. Çok mu özelsiniz de herkes sizin verilerinizin peşinde olsun?

Cümle o kadar anlamsız ki anladığım soruya cevap vereceğim. Minimal kurulum seçeneği veriyor Ubuntu tabanlı dağıtımlar.

Daha net anlatayım o zaman sistem kurulumunu yaptıktan sonra terminali açıp bir uygulama yüklemek için komut yazdığımda komut doğru olmasına rağmen hata veriyor çeşitli ayarlar yapmam gerekiyor kurulumu yapması için ben de bu işlemi yapmanın sinir bozucu olduğunu söyledim.

Windows topluluğa çıkan bir işletim sistemi, kişiye özgü değil.
O yüzden toplumun sorunları aynı ve tek çözüm var format XD.

Linux ise kişiye özgü bir işletim sistemi.

Terminalden uygulama kurma o zaman? Bahsettiğin şeyi yapan komutlar var, Tab tuşu ile uygulama ismini tamamlayabilirsin veya apt search paketadı komutu ile uygulamayı aratabilirsin.

APT'de her şey olmak zorunda değil zaten, APT depolarına sadece stabil ve güvenli uygulamalar girebilir. Başka uygulamalar için Snap, Flatpak veya AppImage gibi kaynaklara bakmanız gerek.

Olay benim için veri toplanması değil, veri toplayan işlemlerin kaynak tüketmesidir.

8 yaşındaki kardeşim Manjaro XFCE kullanıyor.

Şimdi 80 yaşındaki dedem Gentoo kullanıyor diyen çıkarsa sesli gülerim ama.
Babam 57 yaşında, Windows 7 kullanıyor(amıyor), Abim 27 yaşında daha GNU/Linux dağıtımı kullanmamış Linux çöp diyor, Linux daha işletim sistemi değil ama istemiyorlar gören diyecek "Linux onlara sövmüşç", birgün abim internette en hızlı linux dağıtımları isminde makale görmüş, bana Manjaro Peppermint indir diyor, işiniz gücünüz FPS olsun, kurdum ona Fedora 31 çok beğendi, hem FPS hem de görünüm olarak.Windows'a berbat denilecek günleride görmüş oldum (Bende dual boot Windows 8.1 kullanıyorum ihtiyaçtan) umarım Windows yeni bir çekirdeğe geçer ve herkesin beğenisini toplamaya başlar.

Ne demek istediğimi anlatamamışım, kısaca hiçbir şekilde uygulama kuramıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…