Veri toplayan ve bir işe yaramayan düzinelerce hizmet yani.Eğer berbat ile kast ettiğiniz donanımı fazla kullanması ise hizmetler RAM tüketir.
Sen hiç GNU/Linux kullanan birinin bir güncelleme sonrası sistemi yetersiz kaldığı için yeni donanım alması gerektiğini gördün mü?Böylece eski donanımlar yetersizleşir ve yeni donanım almanız gerekir.
Bu iyi olduğu anlamına gelmez. Bunun sebebi hem tarihsel nedenledir hem de dizüstü bilgisayarların Windows ile gelmesidir. Bir çok insan da hazır geldiği için kullanır. Windows kullanan kesimin büyük bir çoğunluğunun Windows'tan başka işletim sistemleri olduğundan veya işletim sistemi kavramının ne olduğundan bile haberi yok.Windows en çok tercih edilen işletim sistemi grubudur.
Nasıl getirmezler? Olmayan bir şey söyle. KDE Connect hizmeti bile Microsoft'un Your Phone hizmetinden daha stabil, hızlı ve daha özellikli.Linux benzeri işletim sistemleri beraberinde çok çeşitli hizmetler vb. getirmezler.
He yani sistem iyiyse bilgilerimi çalıyor, bilgilerimi çalarken kaynak da tüketiyor yani? Ayrıca cortana ile Microsoft Edge'ye ihtiyacım olmasa bile kaldıramıyorum. Burada kapalı kaynak bir işletim sistemini savunmanın bir anlamı yok.
Lisans verirsen kullanırım. Biliyorsun Windows ücretsiz değil.
Yukarıda attığın kaynaklar ise daha çok uygulama desteğine değinmiş.
Bunun sebebi ise depolardaki yazılımların özgür ve açık kaynaklı yazılımlar olmasıdır. Kaynak kodlarını istedikleri mimariye derleyip o mimari için depo oluşturabilirler. Aradığın yazılım depoda yoksa bile kendin derlersin arm için.
Windowsapps klasörüne erişim iznimiz olmamasının komedi olması dışında.
Bence diye belirttim. Sizin görüşünüz beni ilgilendirmez.Veri toplayan ve bir işe yaramayan düzinelerce hizmet yani.
Sen hiç GNU/Linux kullanan birinin bir güncelleme sonrası sistemi yetersiz kaldığı için yeni donanım alması gerektiğini gördün mü?
Bu iyi olduğu anlamına gelmez. Bunun sebebi hem tarihsel nedenledir hem de dizüstü bilgisayarların Windows ile gelmesidir. Bir çok insan da hazır geldiği için kullanır. Windows kullanan kesimin büyük bir çoğunluğunun Windows'tan başka işletim sistemleri olduğundan veya işletim sistemi kavramının ne olduğundan bile haberi yok.
Nasıl getirmezler? Olmayan bir şey söyle. KDE Connect hizmeti bile Microsoft'un Your Phone hizmetinden daha stabil, hızlı ve daha özellikli.
Bu iyi olduğu anlamına gelmez. Bunun sebebi hem tarihsel nedenledir hem de dizüstü bilgisayarların Windows ile gelmesidir. Bir çok insan da hazır geldiği için kullanır.
Veri toplayan ve bir işe yaramayan düzinelerce hizmet yani.
Nasıl getirmezler? Olmayan bir şey söyle. Kde connect hizmeti bile Microsoft'un your Phone hizmetinden daha stabil, hızlı ve daha özellikli.
Çok doğru söylemişsiniz, Windows gereksiz hizmetleri ile boşuna RAM harcıyor. Söyleyin, kim Windows kullanırken "Akıllı Kart" kullandı? Linux'u 15 yıllık bilgisayarınızda bile hızlı bir şekilde çalıştırabilirsiniz çünkü "Akıllı Kart" gibi aşırı gereksiz hizmetler yok. Your Phone çöp gibi, çalışmıyor. KDE Connect ile birçok işlemimi yaptım. Linux'a önyargı var, yoksa Windows kullanan kalmaz.Veri toplayan ve bir işe yaramayan düzinelerce hizmet yani.
Sen hiç GNU/Linux kullanan birinin bir güncelleme sonrası sistemi yetersiz kaldığı için yeni donanım alması gerektiğini gördün mü?
Bu iyi olduğu anlamına gelmez. Bunun sebebi hem tarihsel nedenledir hem de dizüstü bilgisayarların Windows ile gelmesidir. Bir çok insan da hazır geldiği için kullanır. Windows kullanan kesimin büyük bir çoğunluğunun Windows'tan başka işletim sistemleri olduğundan veya işletim sistemi kavramının ne olduğundan bile haberi yok.
Nasıl getirmezler? Olmayan bir şey söyle. KDE Connect hizmeti bile Microsoft'un Your Phone hizmetinden daha stabil, hızlı ve daha özellikli.
Sistem kaynağı tüketiyor, verileri boşver.Merak etme, direkt olarak anonimleştiriyor. Senin yaptığın özel işleri direkt senin adınla yaymıyor. Hem yukarıya LTSC attım onda hiçbir telemetri yok. Ayrıca GNU/Linux dağıtımlarında da kaldırılmayan uygulamalar var. Bende Epiphany istemiyorum mesela?
sudo apt remove epiphany-browserBir sürü özellik gidiyor etkin olmayınca.Orada 180 gün (90'da olabilir) deneme süresi verilmiş süre dolunca sadece yanda "Windows 10 Enterprise Build XXXXX" diye yazı gözüküyor. Ama sen bunu bile bahane yapıyorsun.
Yapamazsın demedim. Bazı şeyleri GNU/Linux üzerinde yapmak daha kolaydır.Bunu açık kaynak kodlu olarak yayımlanan Windows yazılımlarında da yapabilirsin?
NVIDIA sürücüleri kapalı kaynak olduğu için bu durum bu şekilde. AMD kartlarda her özellik çalışır. Linus Torvalds, NVIDIA'ya sırf bu yüzden hakaret etti.Bunu bana açıklar mısın?
İkisini de kullandım çünkü?Bunu kanıtla bakalım?
Linux işletim sistemlerine ön yargı olsa bile çoğu program ve oyun win ve mac uyumlu. Kişinin, kullandığı programlara, oyunlara göre işletim sistemi tercihi değişir.Çok doğru söylemişsiniz, Windows gereksiz hizmetleri ile boşuna RAM harcıyor. Söyleyin, kim Windows kullanırken "Akıllı Kart" kullandı? Linux'u 15 yıllık bilgisayarınızda bile hızlı bir şekilde çalıştırabilirsiniz çünkü "Akıllı Kart" gibi aşırı gereksiz hizmetler yok. Your Phone çöp gibi, çalışmıyor. KDE Connect ile birçok işlemimi yaptım. Linux'a önyargı var, yoksa Windows kullanan kalmaz.
Çok doğru söylemişsiniz, Windows gereksiz hizmetleri ile boşuna RAM harcıyor.
Your Phone çöp gibi, çalışmıyor. Kde connect ile birçok işlemimi yaptım.
Linux'a ön yargı var, yoksa Windows kullanan kalmaz.