Windows neden berbat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boştaki RAM kullanımını optimize etmemelerinin sebebi olarak ben artık yeni Windows sürümlerinin güncel sistemler düşünülerek tasarlanması diyorum. Eski bilgisayarı olanlara da zaten Microsoft yeni bilgisayar almalarını öneriyor. Eski sistemlere göre de yapılacak optimizasyon Microsoft için büyük bir iş yükü olacaktır ki şu anda bile tonla iş yükü var. Onun dışında bu yeni özellikleri ve online servisleri içeren bir Windows'ta boşta 1 GB RAM kullanımı imkansız diyorum ben. Şimdi burada bazılarınız "O zaman online servislerin hepsini kaldırsınlar" diyebilir fakat özellikle de bilgisayarını iş için kullananlar bunlardan ağır şekilde yararlanıyor. Bazı normal kullanıcılar bile bu servisleri kullanabiliyor.
Microsoft bu aralar daha çok Linux'a önem veriyor gibi. 20 sene önce Linux'tan kesin bir şekilde uzak duran şirket artık Linux'a çok yatırım yapıyor

Arkada o kadar sistem kaynaklarını sömüren zımbırtılar hep telemetri zaten. Kısacası güzelce seni izliyorlar.

Windows 8'den sonra Microsoft iyice b*k yoluna gitmeye başladı.

Acaba Linux'a mı geçsem?

Nereden başlasam....

1) Saçma Fast Boot özelliği. Sizin kadar tembel ve s*l*k insan görmedim. Kapat tuşuna basınca sistemi Hibernate etmek nedir ya? Ben kapatılmasını istiyorum Hibernate edilmesini değil. Zaten sorun çıkartıp duruyor bu "özellik"...

2) Format atınca inen saçma sapan uygulamalar. Ben Candy Crush indirmeni istediğimi hatırlamıyorum?

3) Saçma Metro UI hataları. Yok taskbardaki uygulamaların yok olması, yok başlat menüsünün açılmaması, ayarların açıldığı gibi çöküp açılmaması v.s v.s. Aferin size, böyle devam edin.

4) Hantal arayüz. Bildirim merkezine basarsın 2 saatte açılır v.s.

5) Hard disklerin anasını ağlatması.

6) Saçma arayüz. Windows 10'da Windows 3.1'dan kalma arayüzler var. Evet, Windows 3.1'den. Tembeller. Bir ayarları açın, temiz arayüz. Bir denetim masasını açın karışık Windows 7'den kalma arayüz. Hani arayüz bütünlüğü?

7) Saçma arayüzlü Microsoft Store.

Çok iyi halt yiyorsunuz Microsoft, böyle devam edin. Aferin.

Son düzenleme:
Windows'un boşta ne kadar RAM tükettiği sizi niye ilgilendiriyorki? Sistem hangi uygulama kullanılıyorsa onu ön plana çekip diğerlerinin RAM kullanımını düşürüyor. Ayrıca android ve windows sistemine ne kadar RAM takarsanız boşta o kadar fazla kullanır. 32 GB RAM'le boşta 5-6 GB kullanması gibi.

Kullandığım programlar/oyun vs. kasmadığı sürece ne kadar kullandığı beni pek ilgilendirmiyor. Yeterki işimi aksatmasın akıllı bıdık.

Arkada o kadar sistem kaynaklarını sömüren zımbırtılar hep telemetri zaten. Kısacası güzelce seni izliyorlar.

Windows 8'den sonra Microsoft iyice b*k yoluna gitmeye başladı.

Acaba Linux'a mı geçsem?
Telemetry bilgilerini şirketler genelde anonim olarak toplar ve o ürünün geliştirilmesinde bu telemetry bilgileri büyük katkı sağlar. Fakat istense kapatılabilmeliydi yine de.

Hocam yine de kendi şahsi düşüncem o 2GB RAM'i kullanmasa bu kadar pürüzsüz bir deneyimi yaşatması zor.
GNU/Linux dağıtımları 500MB RAM kullanarak aynı pürüzsüz deneyimi yaşatıyor ve izinsiz bilgilerini de satmıyor. Windows ile GNU/Linux'u sistem kaynağı ve akıcılık olarak karşılaştırmak kadar saçma bir şey olamaz bu yüzden. GNU/Linux rahat alır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…