Windows neden berbat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alternatifleri var. Maya, Blender, FreeCAD, LibreCAD...
Peki bunu bu programlarla iş yapan bir şirkete nasıl açıklarız.
Malesef şu anda neredeyse her şey tek çağı altında o yüzden Linux için en az 10 yıl daha lazım.
Fakat günlük kullanıcının geçmemesi için herhangi bir sebep yok.
Geçen ZorinOs sayfasına girdim, artık MAC OS yanında tipsiz kalıyor diye düşünüyorum .

Maya ve Blender bahsettiğin sektörde bilinen ve kullanılan yazılımlar ama sen bilirsin.
Onlar tamam ama FreeCAD ve AutoCAD, Office yerine Libre.

Asıl sıkıntıyı bunlar yaratıyor, yaratmasa bile insanlar alışkın olmuyor.
2 sene önce bilgisayar kullanmayanlarla beraber bir takvim yapmamız gerekti.
Ben Openoffice kullandım. (Yönetici bendim)(düzenleyici de bendim)
Onlara da uyumluluk için indirin dedim.
Adamlar dinlemedi.
Ve dosya uyumlulukları yüzünden 2gün boyunca PS ile düzenleme yapmam gerekti,
Bir kısmını okulda GIMP ile yaptım fakat GIMP ile dışarı aktardığım TIFF dosyalarını PS açmadı.

Endüstri standardı kelimesi de burada geliyor zaten.
Maya ve Blender standart programlar zaten onlara sözüm yok.

Ama bir mimar yapacağı renderleri 3DSMAX ile alırken bu adama Linuxta çalışan bir alternatif ile yapan gerek dersek süre uzar.
Ve bu da projeyi aksatır aynen benim başıma gelen olay gibi.

Not: Projeden 100 aldım XD.

Ek olarak hocam Pardus konusunda olduğu gibi beni sessize almak gibi bir düşünceniz olmasın ben de açık kaynak taraftarıyım, programları mümkün olduğunca açık kaynak seçerim .

Son düzenleme:
Windows ve Linux karşılaştırılıyor anlamıyorum. İkisinin amacı farklı. Biri demiş 2 GB RAM diyor demiş ilginç. Linux bir fazla bir şey olmadığı yanı boş ondan dolayı fazla RAM yemiyor. Linux kodlama için yapılmış işletim sistemidir.

İşletim sistemi dedim çekirdekten bahsetmedim her neyse. Bir şey yüklerken neden kodlama yapmak zorundayız acaba?
Linux bir çekirdek.

Öncelikle kodlama ile komut yazmanın farkını öğrenmen gerek. Ayrıca bir şey yüklerken komut yazmak zorunda değilsin, hiç Linux Mint gibi kullanıcı dostu dağıtımları kullanmadın sanırım. İçlerinde uygulama mağazası ve grafik arayüzlü paket yöneticileri ile geliyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…