Windows neden berbat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanırsam ubuntu kullanmıştım. Kurarken kodlama yapmak zorunda kalıyordum. Onun için hoşuma gitmedi.

İşletim sistem dedim çekirdekten bahsetmedim her neyse. Bir şey yüklerken neden kodlama yapmak zorundayız acaba?
Linus Linux işletim sistemini sadece hobi amacıyla, Minix işletim sistemine sahip bilgisayarın kısıtlı özelliklerinden dolayı yapmıştır.
Sonra Linux kurmaya çalışırken Dual Boot yapamaz ve böylece tamamen Linux içine geçmeye karar verir.
Ve ondan sonra NASA dahil bir çok yer, Web serverleri(Teknopat dahil) (CentOs kullanıyor), amatörler, yazılımcılar, her kesimden insan kullanmaya başladı.

Uygulama kurmak için kodlama meselesi yok bu arada Gentoo falan kullanmayacaksan.
Bknz:Gnome Software Center, Ubuntu Software Center, Pardus Mağaza ve devamı da var.
Edit: DEB dosyası kurmak için Gdebi var.

Sanırsam Ubuntu kullanmıştım. Kurarken kodlama yapmak zorunda kalıyordum. Onun için hoşuma gitmedi.
O kodlama değil, komut. Birkaç komutu öğrenmek inanın zor değil. Hatta onlarla işler daha basit oluyor. Kaldı ki belli bir yerden sonra Windows'ta da bazen ihtiyaç duyuluyor ki DOS ekranına ve komutlara. Bunu dile getiren pek yok. Daha az ama gerek olabiliyor.

Bu arada Ubuntu'da pek komut kullanma gereğiniz olmuyor.

Sanırsam Ubuntu kullanmıştım. Kurarken kodlama yapmak zorunda kalıyordum. Onun için hoşuma gitmedi.
Uygulama mağazasına girmemişsin sanırım. Ayrıca Linux Mint içinde grafik arayüzlü paket yöneticisi ile geliyor. Ubuntu 18.04 sürümünde DEB dosyaları üstüne tıklanarak kurulabiliyordu, yeni sürümde kaldırmışlar ama Linux Mint'te hala bu özelliğin olması gerek.

Ayrıca komut yazarak program kurmak daha pratik. Kullandıkça anlıyorsun.

Sudo apt install Firefox.
Bana kolay geldi.
Bir çok insana da gelmeli.
Açıklamalar yapıldı, yeni Windows çıkmayacak denildi.

Pardon yanlış söylemişim komut olacaktı. Java kurarken komut yazarak kurdum bazısı ise uygulamalar komut kullanarak indiriyordum.

İndirdiğim Ubuntu mağazası yoktu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…