Çözüldü Windows 11 kurması bedavayken neden parayla satılıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Orijinal Windows lisansları paralıdır. Sizin kurduğunuz Windows deneme sürümü, altta bir süre sonra Windows'u etkinleştirin yazısı çıkacak.
Deneme süreniz sonra erdi. Lütfen Windows'u etkinleştirin. Etkinleştirmek için key satın alın. 10-20 liralık keylere kanıp korsana yanlamayın.
1000 2000 lira keylere verecek bu zamanda kimsede para yok bazı yerlerde 40 50 liraya keyler mevcut mantıkları ise eski windows 8 10 keyleri elde kalan keyler yani.
 
Deneme süreniz sonra erdi. Lütfen Windows'u etkinleştirin. Etkinleştirmek için key satın alın. 10-20 liralık keylere kanıp korsana yanlamayın.
Ben bir key'e 1000-2000 vermem kimse kusura bakmasın.
 
Zorla aldığım laptopta korsan key kullanmaktansa orijinal Windows kullanırım dedim ve bastım parayı.
Keyler korsan değil onu tam olarak anlatamadık :D Satılan keyler retail keyler elde kalmış olabilirler, fazlalık windows 10 keyleri olabilir. Bende zorla topladığım sisteme 1000 2000 lira windows alamam 50 liraya ladığım key gayet çalışıyor.
 
Bedava değil ki. Eğer Windows 10'u kurup, sonrasında ''Windows'u etkinleştirin'' yazısıyla kullandığınızda bedava kullandığınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Microsoft'a göre Windows'u bu şekilde kullanmak da bedava değil. Ne diyor Microsoft Software License Terms'ün Windows Operating System isimli belgesinde?

"You are authorized to use this software only if you are properly licensed and the software has been properly activated with a genuine product key or by other authorized method".

Meal, bu yazılımı kullanmaya ancak bir lisansınız varsa ve yazılım hakiki bir yazılım anahtarı veya onaylanmış başkaca bir methodla aktif edilmiş ise yetkilisiniz. Yani Windows'u aktifleştirmeden kullanmanız da Microsoft'un yukarıdaki belgesine göre kabul edilebilir bir şey değil.
 

Geri
Yukarı