Windows nereye yüklenmeli?

mert kesler

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kingston nv2 snv2s 500gb 3500 yazma/ 2100 okuma
Ekran kartı
Rx 6600
Anakart
Asus b450m k ıı
İşlemci
R5 5500
Selam öncelikle toplama PC'ye USB'den Windows 10 kuruyorum şu an ama depolama bölümünde kafam karıştı. Fotoğraf atacağım aşağıya ama şöyle aciklayayim: İleride bir format atma durumu vesaire olursa onemli dosyalar icin falan 40 GB bir alan ayirdim orasi D diski olacak. Kalan 425GB ise Windows'u ve oyunlari vesaire kuracagim bolum olacak. Oyle dusundum ama yanlış ilerliyorum galiba bir sonraki adimimda "sürücü 0 ayrilmamis alani" seçip Windows'u yukleyecegim ancak vazgeçtim hiçbir şey bolmek istemiyorum bunu eski haline nasıl getireceğim bir tane sürücü vardi zaten. Kasada 500GB bir adet M.2 SSD var? Ben bunlari geri bir araya nasıl toplayacagim? Ayrilan üç sürücüyü tek tek silmem mi lazım?

20221226_185411.jpg

Son düzenleme:
Selam öncelikle toplama OC'ye USB'den Windows 10 kuruyorum şu an ama depolama bölümünde kafam karıştı. Fotoğraf atacağım assaya ama soyle aciklayayim: İleride bir format atma durumu vesaire olursa onemli dosyalar icin falan 40 GB bir alan ayirdim orasi D diski olacak. Kalan 425GB ise Windows'u ve oyunlari vesaire kuracagim bolum olacak. Oyle dusundum ama yanlış ilerliyorum galiba bir sonraki adimimda sürücü 0 ayrilmamis alani seçip Windows'u yukleyecegim ancak vazgeçtim hiçbir şey bolmek istemiyorum bunu eski haline nasıl getireceğim bir tane sürücü vardi zaten. Kasada 500GB bir adet M.2 SSD var? Ben bunlari geri bir araya nasıl toplayacagim?

Eki Görüntüle 1614606

Sürücü 0 ayrılmamış alan.

Selam öncelikle toplama PC'ye USB'den Windows 10 kuruyorum şu an ama depolama bölümünde kafam karıştı. Fotoğraf atacağım aşağıya ama şöyle aciklayayim: İleride bir format atma durumu vesaire olursa onemli dosyalar icin falan 40 GB bir alan ayirdim orasi D diski olacak. Kalan 425GB ise Windows'u ve oyunlari vesaire kuracagim bolum olacak. Oyle dusundum ama yanlış ilerliyorum galiba bir sonraki adimimda "sürücü 0 ayrilmamis alani" seçip Windows'u yukleyecegim ancak vazgeçtim hiçbir şey bolmek istemiyorum bunu eski haline nasıl getireceğim bir tane sürücü vardi zaten. Kasada 500GB bir adet M.2 SSD var? Ben bunlari geri bir araya nasıl toplayacagim? Ayrilan üç sürücüyü tek tek silmem mi lazım?

Eki Görüntüle 1614606

425.7 GB boş alan yazan sürücüye yüklemen gerekiyor.

425.7 GB boş alan yazan sürücüye yüklemen gerekiyor.

Arkadaşlar simdi tekrardan bir fikir degisikligi ile 40 GB alan ayirmaktan vazgecmistim ama tekrar o karara vardim ben simdi 30 GB bir alan ayiracağım. Bu alan format attigimda vb. durumda silinmeyecek D diski olacak. Yine fotoğraf atacağım bakin bir hızlıca. 30GB alan böldüm birincil oldu diger kalan 436 GB da birincil yaptım Windows'u şimdi o 436 GB'ya kuracagim ve orası C diski olacak değil mi?
20221226_191937.jpg

Arkadaşlar simdi tekrardan bir fikir degisikligi ile 40 GB alan ayirmaktan vazgecmistim ama tekrar o karara vardim ben simdi 30 GB bir alan ayiracağım. Bu alan format attigimda vb. durumda silinmeyecek D diski olacak. Yine fotoğraf atacağım bakin bir hızlıca. 30GB alan böldüm birincil oldu diger kalan 436 GB da birincil yaptım Windows'u şimdi o 436 GB'ya kuracagim ve orası C diski olacak değil mi? Eki Görüntüle 1614640

Evet Windows'u nereye kurarsan o C diski olur.

Arkadaşlar simdi tekrardan bir fikir degisikligi ile 40 GB alan ayirmaktan vazgecmistim ama tekrar o karara vardim ben simdi 30 GB bir alan ayiracağım. Bu alan format attigimda vb. durumda silinmeyecek D diski olacak. Yine fotoğraf atacağım bakin bir hızlıca. 30GB alan böldüm birincil oldu diger kalan 436 GB da birincil yaptım Windows'u şimdi o 436 GB'ya kuracagim ve orası C diski olacak değil mi? Eki Görüntüle 1614640

Tekrar bir degisiklik yaptim sürücü da bölüm 1, 2, 3 olan benim D diski olarak kullanacagim alani C yapacağım o yuzden orayi 30GB'den 432 GB'ye çıkardım yine fotoğraf atacağım zaten. Şimdi sürücü 0 ayrilmamis alan var 33GB orasi D bölümü olacak ama orayida birincil yapayim mi? Yaparsam ne olur?
20221226_193149.jpg

Evet Windows'u nereye kurarsan o C diski olur.

Tamam hocam oyle yapacagim ama en son attigim fotoda goruldugu gibi 432 GB'lik alan C diski olacak diger 33GB'lik alanida birincil yapayim mi?

Shift+F10 yapın. diskpart yazın. list disk yazın. sel disk 0 yazın. Sonra clean yazın. Pencereyi kapatın. Disk seçim yerindeki yenile tuşuna basın. Sonra 40GB alan ayırıp, Windows'u C olacak diske kurun.

Hocam ben bu fotoda attigim 33gn alani secip yeni deyip uygula yapip onu da birincil yaptım daha sonra 432 GB alani seçip oraya Windows'u kurdum. Kurulumu yaptım bilgisayari açtım dahaca Ethernet kablosunu baglamadim ama depolamaya baktim C diski 432 GB olarak gozukuyor tamam ama D diski yok? Ne yapacağım ben yanlış bir şey mi yaptım geri nasıl duzeltirim?

Shift+F10 yapın. Diskpart yazın. List disk yazın. Sel disk 0 yazın. Sonra clean yazın. Pencereyi kapatın. Disk seçim yerindeki yenile tuşuna basın. Sonra 40GB alan ayırıp, Windows'u C olacak diske kurun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı