Windows OEM key orijinal olabilir mi?

E2Falling

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben bundan 2.5 yıl önce gibi bir Windows 10 Pro OEM key satın aldım. Windows 11 çıktığı zamanda beleşten yükseltmesini yaptım. Bundan 2 ay önce gibi de kasamda anakart, ekran kartı ve işlemci yeniledim. Fakat OEM key çalışmaya devam etti. Bende meraktan girip bakınca Windows'un aktivasyon kısmında "Windows dijital lisans ile aktifleşti ve Microsoft hesabınıza bağlandı" yazdığını gördüm (İngilizce kullanıyorum birebir çevirememiş olabilirim). Durumdan şikayetçi değilim sadece aklımda soru var. 70TL'ye orijinal key filan mı aldım yoksa bir olay mı var benim bilmediğim. Ha bir de CMD'ye "wmic path softwarelicensingservice get OA3xoriginalproductkey" yazınca hiçbir şey çıkmıyor. Onu da söylemiş olayım.

Hocam zaten o ucuza satılan keylerde orjinal keyler. Aynı anahtarla başka biride etkinleştirmediği sürece sorunsuzca kullanırsınız.

Ben retail key aldım aynı şekilde fakat yeni sistem topladım ve etkinleştiremedim bir daha aldım. Eski pc deki ürün anahtarı kayıt defteri her şey kaldırmama rağmen format da attım ama direkt windows 10 pro lisansı geliyor ürün anahtarı girmediğime rağmen. Çözemedim ama zaten 30-40 liraya satıldığı için dert etmeye gerek yok. Bu aldığımız keyler orjinal eski windows 7 keyleri galiba windows 10 a yükseltme keyleri olduğu söyleniyor.

Hocam zaten o ucuza satılan keylerde orijinal keyler. Aynı anahtarla başka biride etkinleştirmediği sürece sorunsuzca kullanırsınız.

Ya evette hani anakarta yazılıyordu bu OEM key değiştirdim anakartı hala nasıl devam ediyor? Bilgilenmek açısından soruyorum.

Ben Retail key aldım aynı şekilde fakat yeni sistem topladım ve etkinleştiremedim bir daha aldım. Eski PC'deki ürün anahtarı kayıt defteri her şey kaldırmama rağmen format da attım ama direkt Windows 10 Pro lisansı geliyor ürün anahtarı girmediğime rağmen. Çözemedim ama zaten 30-40 liraya satıldığı için dert etmeye gerek yok. Bu aldığımız keyler orijinal eski Windows 7 keyleri galiba Windows 10'a yükseltme keyleri olduğu söyleniyor.

Bir de not ben bu OEM Key'i alıp ilk yazdığım zaman olmamıştı bana bir şeyler demişlerdi ve o Key'i girmeden önce başka bir key atıp ilk onu yazmam gerektiğini söylemişlerdi. Dediğiniz gibi acaba bana ilk Windows 7 key atıp onu aktifleştirmemden sonra satın aldığım Windows 10 OEM Key'i aktifleştirmiş olabilir miyim?

Hocam zaten o ucuza satılan keylerde orjinal keyler. Aynı anahtarla başka biride etkinleştirmediği sürece sorunsuzca kullanırsınız.
Nasıl orjinal değil. Normal etkinleştirme anahtarı.
Ha dersen ki çalıntıdır, şudur, budur tamam da; bildiğiniz lisans anahtarı :)

2. bir husus da şu. Anakart değişmişsiniz. OEM anahtar anakarta yazılır. O kod da anakarttan alır. Dolayısıyla anakartta boş olan satırı boş okur. Siz de zaten etkinleştirmesi yapılmış "Windows dijital lisans ile aktifleşti ve Microsoft hesabınıza bağlandı" şeklinde bildirim almışsınız ve yine MS hesabınızdan etkinleştirme almışsınız. Ancak OEM diye satılan anahtar RETAIL veya MAK olma durumu da var. Şu anda aldığınız anahtarı şu programa yapıştırın ve ne anahtarıymış görün.

Son düzenleme:
Nasıl orijinal değil. Normal etkinleştirme anahtarı.
Ha dersen ki çalıntıdır, şudur, budur tamam da; bildiğiniz lisans anahtarı :)

2. bir husus da şu. Anakart değişmişsiniz. OEM anahtar anakarta yazılır. O kod da anakarttan alır. Dolayısıyla anakartta boş olan satırı boş okur. Siz de zaten etkinleştirmesi yapılmış "Windows dijital lisans ile aktifleşti ve Microsoft hesabınıza bağlandı" şeklinde bildirim almışsınız ve yine ms hesabınızdan etkinleştirme almışsınız. Ancak OEM diye satılan anahtar Retail veya MAK olma durumu da var. Şu anda aldığınız anahtarı şu programa yapıştırın ve ne anahtarıymış görün.

Dediğiniz linkten yaptım işlemi. Zaten yazdığım gibi bana 2 tane key attılar demiştim. Hangisini önce aktifleştirdim hangisini sonra hatırlamıyorum ama ne olduklarınının ekran alıntısını attım. Ben baktım Windows 7 ve 8.1 diyor bunlar e ben nasıl Windows 10 Pro aktifleştirmiş oldum.
3.png
4.png

Dediğiniz linkten yaptım işlemi. Zaten yazdığım gibi bana 2 tane key attılar demiştim. Hangisini önce aktifleştirdim hangisini sonra hatırlamıyorum ama ne olduklarınının ekran alıntısını attım. Ben baktım Windows 7 ve 8.1 diyor bunlar e ben nasıl Windows 10 Pro aktifleştirmiş oldum.
Eki Görüntüle 2007377Eki Görüntüle 2007378
E zaten satılan anahtarlar 7-8-8.1-10 anahtarları.
Normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı