WxArTT
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- i5 13400F, RTX4060 Ti 16GB, DDR5 16GB 5600mhz, ASUS H610M-K, 1TB Kioxia Exceria G3+Toshiba 480GB HDD
- RAM
- 8GB 1733mhz single
- SSD veya HDD modeli
- 256gb SSD
- Ekran kartı
- MX250 2GB
- Anakart
- Lenovo 81N0
- İşlemci
- İntel i5 8265U
Araştırıp öğrendiğim kadarıyla internetten alınan OEM keyler şirketlere cihazlarında kullanılması için ucuza veriliyormuş. Bazı sitelerde bu ve bunun gibi yollarla alıp ucuza perakende satıyorlarmış. Ancak şöyle bir şeyde öğrendim, Windows bu OEM keylere destek vermiyormuş. Şimdi merak ettiğim iki soru var.
1.bu OEM keylerde destek verilmemesi yani bu destek tam olarak ne gibi şeyler oluyor?
2.bu OEM keyleri seri olarak laptop ve PC üreten firmalarda kullanıyor aldığımız o bilgisayarlarda da mı Windows destek vermiyor mesela?
Örnek: Benim bir Lenovo laptopum var kendinden Windows'lu ve anakarta gömülü yani OEM. Mesela buna da mı Windows destek vermiyor?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(Düzenleme:Anakartı yanlış yazmışım Lenovo 81N8 olacaktı.)
1.bu OEM keylerde destek verilmemesi yani bu destek tam olarak ne gibi şeyler oluyor?
2.bu OEM keyleri seri olarak laptop ve PC üreten firmalarda kullanıyor aldığımız o bilgisayarlarda da mı Windows destek vermiyor mesela?
Örnek: Benim bir Lenovo laptopum var kendinden Windows'lu ve anakarta gömülü yani OEM. Mesela buna da mı Windows destek vermiyor?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(Düzenleme:Anakartı yanlış yazmışım Lenovo 81N8 olacaktı.)