Windows OEM keylerde destek alamama tam olarak nedir?

WxArTT

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 13400F, RTX4060 Ti 16GB, DDR5 16GB 5600mhz, ASUS H610M-K, 1TB Kioxia Exceria G3+Toshiba 480GB HDD
RAM
8GB 1733mhz single
SSD veya HDD modeli
256gb SSD
Ekran kartı
MX250 2GB
Anakart
Lenovo 81N0
İşlemci
İntel i5 8265U
Araştırıp öğrendiğim kadarıyla internetten alınan OEM keyler şirketlere cihazlarında kullanılması için ucuza veriliyormuş. Bazı sitelerde bu ve bunun gibi yollarla alıp ucuza perakende satıyorlarmış. Ancak şöyle bir şeyde öğrendim, Windows bu OEM keylere destek vermiyormuş. Şimdi merak ettiğim iki soru var.

1.bu OEM keylerde destek verilmemesi yani bu destek tam olarak ne gibi şeyler oluyor?

2.bu OEM keyleri seri olarak laptop ve PC üreten firmalarda kullanıyor aldığımız o bilgisayarlarda da mı Windows destek vermiyor mesela?
Örnek: Benim bir Lenovo laptopum var kendinden Windows'lu ve anakarta gömülü yani OEM. Mesela buna da mı Windows destek vermiyor?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

(Düzenleme:Anakartı yanlış yazmışım Lenovo 81N8 olacaktı.)

Tüm güncellemeleri alabilirsiniz. Destek olayı ise Microsoft uzaktan yardım olayı olarak gözüküyor.

Cidden mi? Yani sırf bunun için 20-30TL yerine 2700TL vermek çok mantıklı (!). Kesinlikle dijital lisans alacağım, kutuluya hiç gerek yok, hele bir de bu ekonomide kazıklanmaya hiç mi hiç gerek yok...
Dijital lisans (Retail tercih etmiyorum güvenlik sebebiyle, OEM olursa çok daha iyi olur) almam için önerebileceğiniz siteler var mı?

Selam, yeni bir sistem topladım freedos o yüzden ben de 1 tane oem key almayı düşünüyorum. Bulabildin mi alabilecek 1 site ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…