Windows ön yükleme hatası

ncanturk

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar.
ASUS ROG GL502VT-FY034T cihazımda, Windows 10 Fall Creators Update sonrasında Windows tarafından gelen her güncellemede güncellemenin kurulması için yeniden başlatması esnasında, ekran görüntüsündeki hata ile karşılaşıyorum. ESC tuşuna basınca BIOS ekranına atıyor. Ardından BIOS ekranından Çıkış yapıp cihazı tekrar açınca %30 civarında güncelleme yükleniyor ve cihaz sorunsuz açılıyor. Güncelleme kısmına geliyorum ve güncelleme kurulmuş gözüküyor. Her seferinde bu hatayı verme sebebi nedir?

Cihazda değişen tek parça SSD. Onu da bu satıcıdan aldım. Marka model aşağıdaki linkte yazıyor:
New Samsung SM951 SSD 950 PRO OEM M.2 256GB Solid State Drive NVMe PCIE 3.0 x4 | eBay

IMG_6518.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskin bağlantılarını kontrol edin. Başka bir bilgisayarda diskin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Diskin bağlantılarını kontrol edin. Başka bir bilgisayarda diskin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Diskin bağlantılarını kontrol edin derken, anlayamadım. İşletim sisteminin kurulu olduğu bir ssd ve m2 girişe sahip, bilgisayarım da bunu görüyor ki işletim sistemi açılabliyor diskin çalışmama durumu olsa hiç açılmazdı diye tahmin ediyorum. Kaldı ki ilk postumda belirttiğim gibi Windows 10 Fall Creators Update sonrasında bu sıkıntıyı yaşamaya başladım. Benim şüphelendiğim nokta Ssd framework güncellemesi gelmiştir onu onu kurmam felan gerekir ama benim o konuda teknik bilgim yeterli değil daha önce hiç ssd framework update etmedim. Nerden bu kanıya vardığımı sorarsanız satın aldığım satıcının saysafında özellikle sadece Windows 10 da çalıştığı belirtilmişti. Windows 7, 8, 8.1 ve MacOs üzerinde çalışmadığı belirtilmişti. Bu durum bende şüphe uyandırdı.
Merhabalar sorunun çözümünü en nihayetinde buldum. Sorun yaşayan arkadaşlar için Türkçe bir kaynak olması için konuyu güncelliyorum.

Sorunun çözümünü bulduğum kaynak aşağıda linkte.
0xc0000454 on Reboot After Installing Windows 10 Creators Update on Laptop

Çözümü bulduğum post;
We found out that if you disable the Smart Self test and Secure Boot in Advanced Settings of BIOS your ASUS GL502VS laptop will boot normally. Let us know if you can now boot your PC normally.

Türkçesi Smart Self test ve Advanced Settings'in içindeki Secure Boot özelliğini kapatın. Bu şekilde ben bu sorundan kurtuldum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı