Windows.old klasörlerini temizleme

ademturak12

Hectopat
Bilgisayarımda toplam 15 tane windows.old klasörleri var. Kalıcı olarak sil dediğim zaman silinmiyor.

windows old.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Teker teker de silinmiyor mu?

Güvenlik kipinde açarsan silinir. Ancak Wİndows'unu eski sürümlerine geri çeviremezsin. Bir güncelleme yüzünden sistemin patlarsa, Windows kendini tamir edemez. Artı ve eksilerini tartıp o şekilde sil. Ben hiç bir sistemimde Windows.old bulundurmuyorum çünkü kendi yedekleme çözümüm var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Shift delete yapıyorum yaklaşık 53 GB bulundu diyor sonra yönetici izni veriyorum hızlıca %100 oluyor ama klasörler duruyor.
Teker teker de silinmiyor mu?

Denemedim.
Güvenlik kipinde açarsan silinir. Ancak Windows'unu eski sürümlerine geri çeviremezsin. Bir güncelleme yüzünden sistemin patlarsa, Windows kendini tamir edemez. Artı ve eksilerini tartıp o şekilde sil. Ben hiçbir sistemimde Windows.old bulundurmuyorum çünkü kendi yedekleme çözümüm var.

Ben çok UEFI kurulum yaptım hiçbirine gerek yok silsem sorun çıkmaz yani değiilmi.
Disk temizlemeden deniyorum şu an silmeyi.

Shift delete yapıyorum yaklaşık 53 GB bulundu diyor sonra yönetici izni veriyorum hızlıca %100 oluyor ama klasörler duruyor.

Denemedim.

Ben çok UEFI kurulum yaptım hiçbirine gerek yok silsem sorun çıkmaz yani değiilmi.
Disk temizlemeden deniyorum şu an silmeyi.

Sorun çıkmaz. Sadece artık yedeğin olmayacağı için sistemin çöktüğünde Windows kendini kurtaramayabilir. (özellikle Windows güncellemeleri sonrası)

Diske sağ tıkla özellikler de diski temizle de tarama bitince sistem dosyalarını temizle de bitince bütün dosyaları seç kalıcı olarak sil de
İşletim sistemim Win 11 ama 10 diye gözüküyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı