Windows.old klasörü silinirse sorun olur mu?

Faik Kaygısız

Centipat
Daha fazla  
Windows.Old klasörünü disk temizlemeden sildim sıkıntı olur mu?
"Bunu Silerseniz Windows'un Eski Sürümlerini Kullanamazsınız veya Kuramazsınız" dedi. Sıkıntı olamaz değil mi?

Format atarken ya da sürüm değiştirirken diskin içindeki bütün verileri silmezseniz Windows.old klasörü oluşur. Gereksiz yer kaplayan dosyadır kendisi. Silebilirsiniz sorun olmaz.

Eski Windows ne oluyor.
Windows.old daha önce kullanmış olduğun ve üzerine yükseltmiş olduğun yeni sürüm bir Windows'un daha önceki bir versiyonu diyebiliriz.

Şöyle anlatmak istiyorum. Windows 10 kullanıyorum diyelim ve Windows 11 işletim sistemini sevdim ve geçiş yapmak istiyorum. Ama geçiş yapmak istiyorum ama istiyorum ki, dosyalarım silinmesin. Bu zaman akıla gelecek ilk seçenek şu oluyor tam olarak. Google'da veya Technopat gibi güvenilir siteler üzerinden Windows 11 ISO dosyasını indiriyorsun ve çalıştırıyorsun. Daha sonra setup.exe dosyasına tıklayıp yükseltme işlemini gerçekleştiriyorsun. Dosyaları koru seçeneği diye sana soru soruyor. Dosyalarınızın korunmasını istiyor musunuz?

Evet dedikten sonra devam ediyorsunuz ve bu sayede hiçbir şey silinmiyor. Windows 10 + Windows 11 yazılmış oluyor. Bu esnada da yani tam olarak kurulum tamamlandıktan sonra da C sürücüsünde kendisine Windows.old isimli bir klasör oluşturuyor. Hoşlanmadın diyelim geri dönmek için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı