Windows oyunlar dışında yavaş çalışıyor

reygrake

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
rtx 3070 ti
İşlemci
ryzen 5 5600x
Merhaba, gecesinde sorunsuz bilgisayarı kapattığımda sabah uyandığımda Forza 5 girip Alt Tab attığım da ekranda ufak ufak karartılar oldu. 3. Alt Tab atışımda komple monitör gitti. Şimdi sorun şu mesela fotoğraf çekeceğimde prnt anı 15-20 saniye sonra açılıyor. Yani ekran görüntüsünü 15-20 saniye sonra çekebiliyorum. Dosya aktarımı yaparken çok geç yapıyor. Arkadaşım Advanced diye bir uygulama indirtti Windows Gezgini'ni düzenle dediğimde bütün yavaş çalışan her şey normal çalışmaya başladı. Oyunlarda donma takılma kasma vb. Hiçbir şey yok. 2K ayarda Call of Duty oynuyorum veya 4K da AC Valhalla oynuyorum sorun yok ama fotoğraf çekerken veyahut dosya aktarırken falan kaplumbağadan daha da yavaş. Windows dosyaları eksikse nereden tamamlayabilirim veya böyle bir hatayla karşılaşan var mı daha önce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin hard Disk'e kuruluysa disk te sorun olabilir. Onun dışında bir işlem yaptığında Görev Yöneticisi'nden yapılan işlemleri kontrol edip (işlemci ve ram ve disk kullanımlarını) sistemi kastıran bir şey olup olmadığını veya anormal kullanımlar varsa tespit edip virus olma ihtimalini de test etmiş olursun. Sorunun bana ilk bakışta disk sorunu gibi geldi.

Windows'un hangi sürümünü kullanıyorsun, Windows'u nasıl ve nereden yükledin?

Bu uygulama üzerinden disk sağlığına bak.

Disklerde herhangi bir sorun yok disk kaynaklı değil bu büyük ihtimal dediğim gibi dosyalarla alakalı sorun var windows dosyalarını nasıl düzenleyebilirim

diskleri kontrol ettiğimde sorun yok ssd de ki işlemi hard diskte hard disktekini ssd de yaptım ama yok sorun windowsluk büyük ihtimal uygulamada düzenle dediğimde düzelen şey sonrası tekrar bozuluyor

CMD'yi yönetici olarak başatıp şu kodları çalıştır:

1) sfc /scannow

2) DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

1) sfc /scannow

sfc yi yapıyorum şuan verification diyor 2. yide yapacağım

1) sfc /scannow

Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

The system file repair changes will take effect after the next reboot.

C:\Windows\System32>DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.22621.2792

Image Version: 10.0.22631.3527

[===========================60.1%== ]
Error: 3017

İstenen işlem başarısız oldu. Yapılan değişiklikleri geri almak için sistemin yeniden başlatılması gerekiyor.

The DISM log file can be found at C:\WINDOWS\Logs\DISM\dism.log

C:\Windows\System32>

Son düzenleme:
Bu kodları bir de güvenli modda çalıştırır mısın?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…