Windows pencere yöneticisi %100 GPU kullanıyor

Yabugg

Hectopat
Daha fazla  
Baslıktaki gibi oyunlarda 4 5 saniyelik droplar yiyorum. Normal Windows'ta gezinirken bile bazen kasmalar oluyor, sebebi nedir? İslemci kullanımı yüksek olmasının sebebi arkada virüs taraması yapıyorum, gene %100 olması normal değil gibi.
Ekran kartı RX6600.

1733080517298.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Baslıktaki gibi oyunlarda 4 5 saniyelik droplar yiyorum. Normal Windows'ta gezinirken bile bazen kasmalar oluyor, sebebi nedir? İslemci kullanımı yüksek olmasının sebebi arkada virüs taraması yapıyorum, gene %100 olması normal değil gibi.
Ekran kartı RX6600.

Eki Görüntüle 2364912
Çözebildinizmi

• İşlemci Kullanımı: İşlemci kullanımının %100 olması, arka planda çalışan işlemlerin (örneğin virüs taraması) kaynakları aşırı şekilde tükettiği anlamına gelebilir. Arka planda başka programlar da çalışıyorsa, bu da işlemcinin aşırı yüklenmesine neden olabilir. Görev Yöneticisi'ni açarak hangi uygulamaların işlemciyi kullandığını kontrol etmeni öneririm.
  • Disk Kullanımı: SSD veya HDD'nin yüksek disk kullanımı da sistemin yavaşlamasına neden olabilir. Diskin %100 kullanılıyorsa, bu durum oyunlarda ve diğer işlemlerde takılmalara yol açabilir. Disk kullanımını kontrol etmek için Görev Yöneticisi'nden "Disk" sekmesini kontrol edebilirsin.
  • Sürücü Güncellemeleri: Ekran kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol et. RX 6600 için AMD'nin resmi web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyebilirsin.
  • Isı Sorunları: İşlemci veya ekran kartının aşırı ısınması, performans düşüklüğüne neden olabilir. Sistem sıcaklıklarını kontrol etmek için bir donanım izleme yazılımı (MSI Afterburner, HWMonitor vb.) kullanabilirsin.
  • Virüs Tarayıcı: Arka planda virüs taraması yapıyorsan, bu işlem kaynakları yoğun bir şekilde kullanabilir. Tarama işlemini tamamladıktan sonra durumu tekrar kontrol et.
  • Yazılım Çakışmaları: Bilgisayarında yüklü olan bazı yazılımlar, oyunlarla veya diğer uygulamalarla çakışarak performans sorunlarına neden olabilir. Gereksiz yazılımları kaldırmayı veya devre dışı bırakmayı düşünebilirsin.
  • RAM Kullanımı: 8 GB RAM kullanıyorsan, bu da bazı oyunlarda veya uygulamalarda yetersiz kalabilir. RAM kullanımını kontrol et ve gerekiyorsa RAM'i yükseltmeyi düşün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı