Windows Phone - Android Karşılaştırması

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar bildiğiniz üzere yeni telefon alacağım. Şu an bana en yakın telefon Windows Phone işletim sistemli Lumia 520. Bu işletim sistemi hakkında sorularım var.

- Neden telefonların çoğunda Windows yerine Android kullanılıyor? Windows'un ne eksiği var?
- Windows Phone'daki uygulama yelpazesi daha mı dar? Androiddeki gibi bir ihtiyaca karşılık onlarca program yok mu?
- Bu işletim sistemine güncelleme çıkıyor mu? Yani hep Windows 8 Phone deniyor Windows 8.1 Phone yok mu? İleride PC için Windows 9 çıkarsa ben de telefonumu Windows 9 Phone yapabilir miyim? Yapabilirsem ücret ödemem gerekecek mi?
- Videoda aynı işlemci ve RAM'de Windows'un daha rahat ve kasmadan çalıştığı söyleniyor. Bu daha stabil olduğunu mu gösterir?
- Bildiğimiz gibi Android feci şekilde şarj tüketiyor. Windows'ta da aynı durum geçerli mi?
- Son olarak diyelim ki temiz format atacağım. Üretici bu cihaz için hazırladığı işletim sistemi kalıbını kullanıcıya sunuyor mu? Yani kurulum dosyalarını telefona atıp temiz kurulum yapabiliyor muyum?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, fiyat bütçenizi aşmış olsanız da değer. Android'li rakiplerine karşı daha avantajlı...
- Firmaların lisans anlaşmasıyla ilgili bir karardır. Bu soru "SAMSUNG neden iOS kullanmıyor?" gibidir...
- Tabi ki var, ama bu bir gerçek ki App Store, ve Play Store'dan daha az uygulamaya sahip. Ama her ihtiyaca kolaylıkla uygulama bulunabilir...
- Güncelleme Android rakiplerine karşı daha hızlı çıkıyor. Windows Phone 8.1, en yakın zamanda kullanıcıya sunulacaktır...
- RAM kullanım yüzdesi Android rakiplerinin çok daha altında, sayısal değeri ne kadar aşağıda olursa olsun 1GB RAM'li Android rakiplerinden daha stabil ir performans sunuyor. Aynı iOS gibi...
- Şarj optimizasyonu Android rakiplerine göre daha gelişmiş, RAM optimizasyonu daha sağlam olduğundan daha az pil tüketiyor...
- Sistem ayarlarından fabrika ayarlarına getirmek mümkün...

- Android'in daha yaygın olmasının en büyük nedeni daha köklü bir işletim sistemi olması. Windows Phone yepyeni bir işletim sistemi. Microsoft'un, rakipleri Apple ve Google'ın gerisinde kalmamak için çok büyük projeler yapacağını düşünüyorum. Nokia'yı satın alarak ciddiyetlerini gösterdiler.
- Windows Phone'daki uygulama yelpazesi gerçekten dar fakat uygulama sayısı her geçen gün artıyor. Popüler uygulamaların neredeyse hepsi mağazada mevcut. Sıfırdan Windows Phone'a geçen birisi için mağaza gayet yeterli. Ayrıca Google Play Store'daki gibi çöp uygulamalar yok.
- Bu konuda bilgim yok.
- Windows Phone'un en büyük özelliği stabilite. Windows Phone bize iOS'e yakın bir stabilite sunuyor.
- Akıllı telefonların ortak sorunu; şarj :) Lumia 625 kullanıyorum, bataryası hiç güven vermiyor. Diğer modeller nasıldır bilemem.
- Maalesef böyle bir imkan yok. Zaten gerek de yok, cihazın kendi içinden format atabilirsiniz.

Bana sorarsanız Lumia 520, o bütçedeki Android rakiplerine karşı ezici bir üstünlüğe sahip. 1000₺ altı bütçeler için Android telefon tavsiye etmeyi pek doğru bulmuyorum.

Evet bütçeyi 300 lira olarak belirleyip 550'lere kadar çıktım. Diğer konuda belirttiğim gibi cep telefonu benim için cep telefonudur. Elime alıp saatlerce uğraşmam. Hatta haftalarca aylarca alo demek dışında elime bile almam. Bunun için amiral gemisi gibi tablet bilgisayar boyutunda bir telefon kesinlikle düşünmüyorum. Lumia 520 ile belki telefon merakım başlar 1-2 sene sonra bir amiral gemisi alırım ama şimdilik kendime uygun bulduğum en iyi telefon bu (sanırım). Cevaplar için teşekkürler.

Bence fikrinizi sakın değiştirmeyin, fiyatı rakiplerine göre uyhun. Ayrıca 1000TL altı telefonlarda Android zorlanıyor. Ya KitKat'lı telefonları bekle 5-6 ay sonra al. Ya da Lumia...

Doğruyu söylemek gerekirse ben Windows Phone'u sevmiyorum. Uygulamalardan atıyor, deli ediyor. Ama bütçen az ise Lumia alacaksın. Ben herzaman Android'den yanayım, ama bütçen az işte. Ama bak, Lumia 520 aldıktan sonra benim gibi Android kurmaya kalkışma, hayal kırıklığına uğrama. Windows Phone 8.1 Çıkar mı bilemiyorum, çıksada bizim telefonlara verileceğinden emin değilim. Bütçene uygun Lumia 520 ise, al.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı