'Windows sabit disk sorunu algıladı' hatası - WD1002FAEX

Harsel

Megapat
Daha fazla  
1 sene önce kadar yaptım bilgisayarımı. Harddisk olarak da WD Caviar Black 1 TB Sata 3 HDD almıştım.
3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
Black serisinin sağlamlık olarak iyi olduğunu okumuştum zamanında. Ama dün windows sabit disk sorunu algıladı hatası almaya başladım.

Bu sistemimden önce 8-9 seneye yakın kullandığım (Ali Güngör tabiriyle) fil tarihinden kalma bir bilgisayarım vardı. İçinde 40 GB -evet bayağı 40 GB'lık- bir harddisk vardı. Hangini c hangisini d yapsam şaşırırdım öyle bi sendromdu yani, o sistemdeki o dandik harddisk bir gün bile tek bir hata çıkartmadı bana ama bu...

Gerçekten çok üzüldüm şuan, 1 sene önce aldığım disk toplamda 5den fazla elektrik kesintisi yaşamamıştır, kasası tamamen kapalı ve içi çok iyi durumda, herhangi bir nem sıcak vs bi ortamda çalışmıyor ama nasıl böyle olabiliyor ? Ayrıca sistemimde SSD de var. SSD taş gibi ama HDD bozuluyor. Konu hakkında bilgisi olan var mı yada yardım edebileceği bilgisi olan ? Bu kadar zoruma gidebileceğini hiç düşünmemiştim ya...

Bu hardiskimin durumu:

Buda SSD'nni durumu:

Resimlerde de görüldüğü gibi sistemin bir senede 7 ay boyunca açık kalmış. O kadarda sabahatan akşama kadar gibi bir durumu olmadı normal günlük kullanım yapıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkürler bir deneyeyim, eğer düzelmezse çöp oluyor sanırım diskim ?

Arkadaşlar bilgilendirmek amacı ile yazıyorum, Western Digital'ın Türkiye distribütörü Logosoft firması. Sizinde elinizde Bad Sector hatası bulunan böyle bir disk varsa Logosoft ile görüşebilirsiniz. (Logosoft A.Ş. - İletişim)

Harddiskin seri numarasını ve alınma tarihini soruyorlar, garanti belgem olmadığını söyledim, faturadan değişim yapabileceklerini söylediler. Diski Vatan Bilgisayardan aldığım için herhangi bir şubesine götüreceğim bakalım sonucu yine yazacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…