"Windows Sabit Disk Sorunu Algıladı" Hatası

spiderturk

Megapat
Daha fazla  
Merhaba değerli arkadaşlar. Bilgisayarı 2009 yılında topladım. Harddiskim 1 TB Seagate HDD. Bugün itibariyle "Windows sabit disk sorunu algıladı" diye uyarı alıyorum. Daha önce hiç almamıştım. Dün akşam kasaya fan takmak için kapaklarını sökmüştüm, geri taktım. Gece kapatana kadar sıkıntı yoktu. Sabah uyarı verdi. Ne yapmam gerekiyor? Yeni HDD mi almalıyım? Kesin çözüm illaki yeni HDD ise, hangi HDD'den almalıyım? 1 TB olsa yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bağlantıları kontrol et.
Aldığın SMART hatası ise önemli verilerini başka yere aktar. Bahsedilen programlar dışında Seagate yazılımı ile de kontrol edebilirsin, Sea Tools.Disk tamamen senin beklentine bağlı, hızları, kapasiteleri çeşitli, zaten çok fazla marka opsiyonun yok.

HD Tune tarama sonuçlarında Error Scan'de Bad Sector bulamadı ama Health kısmı kırmızı yanıyor.

İşimi garantiye almak için yeni HDD aldım. WD Cavier Blue marka. Bakalım bu HDD kaç yıl götürecek beni. Öteki 7 yıl dayandı. Eski HDD'yi kurtarma şansım var mı acaba? En azından sadece oyun, program kurarak kullanabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bozuk olan Hdd yi tek parça olarak formatlamayı düşünüyorum düzelme şansı varsa düzelsin yoksa gittiği yere kadar gitsin ozaman. 7 yıl iyi dayandı garibim . zaten yeni HDD yi taktım pc ye.

Verileri linux live ile kontrol et alabiliyorsan al. Alamıyorsan Martının dediği programla llf yap. WD almakla hata yapmışsın. Neyse 3/4 sene sonra o da arızalar çıkarmaya başlar.

Veriler konusunda sıkıntı yok disk şu anda bile çalışıyor zaten sadece uyarı çıkıyor. Verilerden alacağımı aldım. Başka bir pc ye takıp tek parça olarak formatlıycam düzelirse düzelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…