Windows SATA SSD'ye mi yoksa M2 SSD'ye mi kurulmalı?

Bütçe
2500 - 2800

7ygz

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
BORY, Kingston NV3
Anakart
B550M PRO-VDH
Merhaba, yakın bir zamanda Kingston NV3 M.2 SSD alacağım. Şimdi şuan bende BORY 512GB'Lık bir SATA SSD var. Düşündüğüm şey şöyle, BORY SSD'ye windows'u ve uygulamaları kurmak M2 SSD'Yede sadece oyunları kurmak istiyorum. Sizce mantık'lı mı? Bence Windows ve uygulamalar SATA SSD'yi çok zorlamaz o yüzden böyle düşünüyorum. yoksa windows'uda M2'ye mi kurmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yakın bir zamanda Kingston NV3 M.2 SSD alacağım. Şimdi şu an bende bory 512 GB'lık bir SATA SSD var. Düşündüğüm şey şöyle, bory SSD'ye Windows'u ve uygulamaları kurmak M.2 SSD'ye de sadece oyunları kurmak istiyorum. Sizce mantık'lı mı? Bence Windows ve uygulamalar SATA SSD'yi çok zorlamaz o yüzden böyle düşünüyorum. Yoksa Windows'uda M.2'ye mi kurmalıyım?

M.2'ye tabii ki Windows daha hızlı çalışır.

İşinizi sağlama alın ikisine de kurun, en mantıklısı bu. Ha bana kalırsa ben bu günden sonra SATA'ya kurarım. M.2 uğraştırıp duruyor.

Ben sorun yaşadım, düşüneceksek neden bu sorunları yaşadı diye düşünelim. Hız her şey değildir bazen.

Son düzenleme:
Merhaba, yakın bir zamanda Kingston NV3 M.2 SSD alacağım. Şimdi şuan bende BORY 512GB'Lık bir SATA SSD var. Düşündüğüm şey şöyle, BORY SSD'ye windows'u ve uygulamaları kurmak M2 SSD'Yede sadece oyunları kurmak istiyorum. Sizce mantık'lı mı? Bence Windows ve uygulamalar SATA SSD'yi çok zorlamaz o yüzden böyle düşünüyorum. yoksa windows'uda M2'ye mi kurmalıyım?

M.2'ye kur ve NV3 alma.

Yanıt için teşekkürler ama M.2 Nasıl uğraştırıyor ki?

Yok VMD'si yok driver bulunamadısı yok bilmem nesi ben uğraşamam açıkçası. SATA'yı hemen hemen her bilgisayar okuyor artık eski yeni fark etmeden. Bir sorun olunca çeker diğerinde yaparsın. Ben tercih etmiyorum. Şahsi deneyimlerime dayanarak pek de önermiyorum.

NV3 Neden almamalıyım? sizin o bütçeye göre öneriniz var mı?
NV3 güzel bir SSD değil, QLC NAND kullanıyor ve fiyatına göre tek artısı yüksek hıza sahip olması. Bütçe yeterse Kioxia Exceria PRO al, gayet iyi bir SSD'dir, hem hız hem de uzun ömürlülük açısından. Bütçe yetmezse de Kioxia Exceria G2 bakabilirsin aşırı yüksek hıza ihtiyacın yoksa.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı