Uruloki
Kilopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Şimdi olayı baştan anlatacak olursam sunucuma zor bela windows 2012 datacenter kurdum. Kurulum sırasında gpt formata çevirmeme rağmen sistem bir türlü 2tb üstü harddiskleri görmedi. Bu sebeple bios dan raid0 ayarlaması yapamadım yani 6tb'lik raid0 alana kurulum yapamadım sonrasında ise ahci mod'a geri dönerek 2x765gb+2x2tb alana sahip oldum ve disk yönetiminden(ki windows 2012 de biraz farklı bir arayüze sahipti bu) 2x2tb lik alanı raid0 yaptım(öyle düşünüyorum). İlk sorum bu işlem sonucunda raid0 yapmış mıyım? İkinci sorum ise utorrent 2.2.1'in 40mb/s download hızını geçince kilitlenmesi sorunu, şöyle ki disk kullanımı direk %100 oluyor ve utorrent kilitleniyor fakat crystalmark ile yaptığım benchmark şu sonucu verdi.
Bu raid0 alan(ki utorrent dosyaları buraya kaydediyor):
Bu da sistemin kurulu olduğu alan(ki utorrent bunun üstünde çalışıyor):
Sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Şunu da eklemek istiyorum, windows 8'de de böyle bir disk kullanımı sorunu mevcut acaba bu iki işletim sisteminde mi bir sıkıntı var?
Bu raid0 alan(ki utorrent dosyaları buraya kaydediyor):
Bu da sistemin kurulu olduğu alan(ki utorrent bunun üstünde çalışıyor):
Sorun neden kaynaklanıyor olabilir. Şunu da eklemek istiyorum, windows 8'de de böyle bir disk kullanımı sorunu mevcut acaba bu iki işletim sisteminde mi bir sıkıntı var?