Windows Server 2012 ile evden web sitesi açmak

Ayvazar

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarıma Windows Server 2012 yükledim ve bunda yararlanarak web sayfası yayınlamak istiyorum. Sorunum şurda. Bunu nasıl yapabilir kendi bilgisayarımdan localhost olarak çalışıyor ancak başka bir bilgisayardan tarayıcıya sayfa adresini yazdığımda açılmıyor ? Ne yapmalıyım konuyu en baştan anlatabilecek bir arkadaşımız varsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Web sayfasını yayınlarsın ama, bilgisayarı kapattığın zaman sitene erişim kapanmış olur, Eğer "Olsun, farketmez" dersen anlatayım.

Alan adını hosting'e tanıtman lazım, bu sayede başkaları da bu alan adını tarayıcılara yazdığı zaman sitene ulaşabilirler. @Silinen üye'nin dediği gibi bilgisayranı kapattığın zaman sitene erişim olmaz. Bu yüzden bilgisayarını sürekli açık tutman gerekir.

Bunu yapmak için Windows Server'a ihtiyacınız yok. Normal bir Windows sürümü ile de yapılabiliyor. Hosting firmalarından site satın alırsanız siteniz 24 saat açık durur fakat evden açtığınızda makinenizin açık olduğu süre boyunca siteniz açık kalır. Öncelikle sitenizi IP adresi olarak yayınlarsınız. Daha sonra domain alırsınız ve artık bir adresiniz olur.

@Silinen üye hocam anlatırsanız benim için iyi olur yapmaya çalıştığım halde yapamadım.

Not: Asp.Net sayfaları yayınlamak istiyorum.

Anlatımımı Windows Server 2012 R2 üzerinden anlatacağım.

Asp ile yazılmış ise siten, Asp olarak yayınlarsın.

Dosya Ekleri

• 14.PNG
    11,7 KB · Görüntüleme: 422
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…