Windows Server 2016 ISO dosyası CD'ye nasıl yazılır?

Daha fazla  
Kolay gelsin.

Üniversitede öğretmenimiz CD'ye Win server 2016 yüklememizi istedi, sistemleri yenileyecekmişiz. CD istemesinin sebebi serverlar USB ile kurulum kabul etmiyormuş.
Sorum şu ki Rufus ile CD'ye işletim sistemi yazılır mı? Yoksa Rufus sadece USB bellekler için mi geçerli? Rufus ile olmaz ise hangi program ile yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
ISO dosyası olduğundan Windows 10'da ISO'ya çift tıklarsan klasör açılır içindekileri görürsün. İşte o içindekileri kopyala ve herhangi bir CD yazdırma programına yapıştırarak ya da başka klasöre yapıştırıp oradan göstererek yazdırabilirsin. Denersin muhakkak olur bu. Ben hep USB'de bu şekilde yaparım. CD de aynı mantıkla çalışır. Hatta Windows'un CD yazdırma programına gösterirsin yazdırır.

Not: Bu şekilde CD de çalışmıyormuş CD'ler çok eskide kaldı unuttuk tabii sadece USB de mümkün galiba ben de şimdi öğrenmiş oldum.

Son düzenleme:
Kolay gelsin.

Üniversitede öğretmenimiz CD'ye Win server 2016 yüklememizi istedi, sistemleri yenileyecekmişiz. CD istemesinin sebebi serverlar USB ile kurulum kabul etmiyormuş.
Sorum şu ki Rufus ile CD'ye işletim sistemi yazılır mı? Yoksa Rufus sadece USB bellekler için mi geçerli? Rufus ile olmaz ise hangi program ile yapabilirim?

Rufus ile USB'yi seçeceğiniz kısımda CD'yi seçebilirsiniz. Ayrıca kendinizde WinRAR ile yazdırabilirsiniz.

ISO dosyası olduğundan Windows 10 da ISO'ya çift tıklarsan klasör açılır içindekileri görürsün. İşte o içindekileri kopyala ve herhangi bir CD yazdırma programına yapıştırarak ya da başka klasöre yapıştırıp oradan göstererek yazdırabilirsin. Denersin muhakkak olur bu ben hep USB de bu şekilde yaparım CD de aynı mantıkla çalışır. Hatta Windows'un CD yazdırma programına gösterirsin yazdırır.

O şekilde çalışmaz çünkü bootable olması lazım o şekilde atması pek işe yaramaz.

Son düzenleme:
ISO dosyası olduğundan Windows 10'da ISO'ya çift tıklarsan klasör açılır içindekileri görürsün. İşte o içindekileri kopyala ve herhangi bir CD yazdırma programına yapıştırarak ya da başka klasöre yapıştırıp oradan göstererek yazdırabilirsin. Denersin muhakkak olur bu. Ben hep USB'de bu şekilde yaparım. CD de aynı mantıkla çalışır. Hatta Windows'un CD yazdırma programına gösterirsin yazdırır.
Kurulum CD'lerini böyle yazarsanız boot edilemez. Elinizde içinde Windows olan ama boot edilemeyen bir CD olur...

CD/DVD'ye yazdırma için harici yazılım kullanmanıza gerek yok. ISO dosyasına sağ tıklayıp > Yazdır demeniz yeterli. Windows'un kendi içerisinde ISO yazdırma özelliği mevcut. Ek olarak Rufus'un sadece USB'ye yazdırma özelliği var.
CDFS ile USB bellek üzerinde çalışan FAT32/NTFS'nin çalışma prensipleri farklı. CDFS'in özel "Boot" olarak etiketlenmiş sektörleri olmadığı müddetçe Boot diski olarak kullanılamaz. Ama FAT32/NTFS için böyle bir duruma (DOS çalıştıracaksanız ihtiyaç var) ihtiyaç yok. Boot edilebilecek dosya isimleri bir standarda tabii olduğu için BIOS veya UEFI bu dosyaları dizin içerisinde arar ve bulursa boot sürecini başlatır.

UltraISO ile nasıl yazdırıldığını anlatayım hemen.
UltraISO - The Ultimate ISO CD/DVD Image Utility programı buradan Free trial versionunu indirin ve kurun.
Sonra indirdiğiniz ISO'ya birlikte aç deyip program olarak UltraISO'yu seçin.

bandicam 2021-10-04 12-45-43-096.jpg

Program açıldıktan sonra fotoraftaki kırmızı renkle çizdiğim yere tıklayın.

bandicam 2021-10-04 12-49-10-117.jpg

Yeni açılan pencerede karşınıza direkt yazdır çıkacaktır yani yazdıra bastığınız zaman daha kesinlikle PC'nizi kullanmayın donma takılma kasma gibi şeyler olacaktır tabii işlem bitince PC'niz normale dönecek ondan yana sıkıntı olmasın.

bandicam 2021-10-04 12-49-17-658.jpg

Yazdırma süreci böyle.

bandicam 2021-10-04 12-56-53-115.jpg

Bitince zaten DVD'yi eject edecektir yani çıkartacaktır otomatik olarak bir de karşınıza böyle bir ekran geliyor ve işlem bitmiştir.

bandicam 2021-10-04 13-05-21-651.jpg

Ben Windows 8.1'i yazdırma yaptım. Bütün Windows sürümlerini bu şekilde kolayca yazdırabilirsiniz.

Son düzenleme:
UltraISO ile nasıl yazdırıldığını anlatayım hemen.
UltraISO - The Ultimate ISO CD/DVD Image Utility programı buradan Free trial versionunu indirin ve kurun.
Sonra indirdiğiniz ISO'ya birlikte aç deyip program olarak UltraISO'yu seçin.

Eki Görüntüle 1179997

Program açıldıktan sonra fotoraftaki kırmızı renkle çizdiğim yere tıklayın.

Eki Görüntüle 1180001

Yeni açılan pencerede karşınıza direkt yazdır çıkacaktır yani yazdıra bastığınız zaman daha kesinlikle PC'nizi kullanmayın donma takılma kasma gibi şeyler olacaktır tabii işlem bitince PC'niz normale dönecek ondan yana sıkıntı olmasın.

Eki Görüntüle 1180003

Yazdırma süreci böyle.

Eki Görüntüle 1180005

Bitince zaten DVD'yi eject edecektir yani çıkartacaktır otomatik olarak bir de karşınıza böyle bir ekran geliyor ve işlem bitmiştir.

Eki Görüntüle 1180006

Ben Windows 8.1'i yazdırma yaptım. Bütün Windows sürümlerini bu şekilde kolayca yazdırabilirsiniz.

Kolay gelsin hocam rahatsız ediyorum ama öğretmenimizin bize verdiği DVD 4.38(4.7) GB fakat 4.6 GB altında Windows server 2016 yok bunu öğretmenime bildirdiğimde (oluyor o) cevabını alıyorum! Fakat ISO'yu yazdırdığım program kabul etmiyor yetersiz alan olduğu için...
Bu işlem hocamın dediğine göre oluyor nasıl ola bilir nasıl yapa bilirim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı