- Makaleler
- 1
Normal Windows 10 ile Windows Server arasında Defender farkı çok fazla mı? Korsan program vs. kullanmıyorum.
Profesyonel işler ve oyun açısından daha hızlı bulduğum için yükledim.Windows Server sunucular için özel bir sistemdir. Sıradan bir kullanıcıysanız Windows Server kullanmanıza gerek yok.
Windows Server sunucular için bir işletim sistemi olduğu için sunucular için yapılan tüm işletim sistemleri gibi donanımda alınabilecek en iyi verimi sağlamaya yönelik yapılmış bir işletim sistemi.Profesyonel işler ve oyun açısından daha hızlı bulduğum için yükledim.
180 günlük deneme sürümünü kullanıyorum ve bir kısım Defender diğer kısım 3. parti antivirüs öneriyor orada kafam karıştı.Windows Server sunucular için bir işletim sistemi olduğu için sunucular için yapılan tüm işletim sistemleri gibi donanımda alınabilecek en iyi verimi sağlamaya yönelik yapılmış bir işletim sistemi.
Bunun haricinde bilginiz olsun Windows Server 2016 ile lisanslama modeli işlemci çekirdek ile lisans modeline geçti. Satılan lisans toplu 16 çekirdek lisans değilse her lisans 2 adet çekirdek kapsıyor. Minimum 16 çekirdek için lisans alınmalı yani Windows Server aktifleştirip kullanmak için 8 adet 2 çekirdek lisansa veya tek paket 16 çekirdek lisans satın almaya ihtiyaç var. Bu dediklerim Windows Server 2016 sürümü ve ondan sonraki sürümlerin "Standart" versiyonları için geçerli.
Güvenliğine gelecek olursak Defender için zaten Sosyal üzerinde defalarca bahsedildi.
Defender için zaten diyorum ya Sosyal üzerinde yazıldı defalarca. Ayrıyeten AV kullanmanızı öneririm.180 günlük deneme sürümünü kullanıyorum ve bir kısım Defender diğer kısım 3. parti antivirüs öneriyor orada kafam karıştı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.