Windows Server 2022 kullanılmalı mı?

duncan6767

Centipat
Daha fazla  
RAM
FURY 64 GB 3600MHZ 18CL
SSD veya HDD modeli
KİNGSTON 1 TB M2
Ekran kartı
2080S
Anakart
MSI B450 TOMAHAWK
İşlemci
RYZEN 5 5600
Arkadaşlar benim eski bir macbook pro'm var. Grafik anlamında hiçbir işime kullanamıyorum ama diğer işlerimi görüyor. Yenisini almaya gerek duymamakla beraber bütçe de ayıramıyorum. Bütçem olup alsam da yine grafik işlerimi halledemeyeceğim. Daha sonra aklıma iş yerinde kullandıkları çözüm geldi. Canavar gibi bir bilgisayar kuruldu ve herkes ona Windows server 2022 üzerinden bağlanıp kullanıyor. Ben de bu fikir ile daha hesaplı güzel bir desktop topluyorum şimdi. Hem hesaplı hem performanslı olsun, ben de gerektiğinde MacBook'um ile bağlanıp kullanabileyim istiyorum. Benim sorum Windows server 2022 mi almalıyım, çok da pahalı görünüyor neden bilmiyorum. Yanlış bir sürümüne mi bakıyorum? Ana bilgisayar üzerinde tüm render gibi oyun oynamak gibi grafik işlemlerimi Windows server 2022 sayesinde MacBook'tan da yapabilir miyim? Yoksa Windows serverdan daha akıllıca bir çözüm mevcut mu? Bunları sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

s10.gif

Desktop: Ryzen 5 5600 (6/12), 64 GB 3600MHz RAM, ekran kartı 3060 Ti ya da 2080s olacak. Evde internet 1000MBPS fiber ve kablo ile bağlayacağım desktopa.

kimse yok mu yardım edecek :( forumlar artık hep böyle sanırım :/

Son düzenleme:
Canavar gibi bir bilgisayar kuruldu ve herkes ona Windows server 2022 üzerinden bağlanıp kullanıyor. Ben de bu fikir ile daha hesaplı güzel bir desktop topluyorum şimdi. Hem hesaplı hem performanslı olsun, ben de gerektiğinde MacBook'um ile bağlanıp kullanabileyim istiyorum. Benim sorum Windows server 2022 mi almalıyım, çok da pahalı görünüyor neden bilmiyorum.
Bu kısmı anlayamadım. Kullanıcılar mı Windows Server 2022 kullanıyor? Yoksa RDP yaptığınız bilgisayar mı? Aslında eğer ilk kısmıysa Server 2022'ye gerek yok. Windows üzerinde Uzak Masaüstü programı ile bağlanırsınız. macOS için de bir app mevcuttur illa. Tabi bu senaryo aklımdaki senaryo ile aynı ise geçerli. Bu yüzden detaylı nasıl bağlanıyorsunuz anlatır mısınız?

Bu kısmı anlayamadım. Kullanıcılar mı Windows Server 2022 kullanıyor? Yoksa RDP yaptığınız bilgisayar mı? Aslında eğer ilk kısmıysa Server 2022'ye gerek yok. Windows üzerinde Uzak Masaüstü programı ile bağlanırsınız. macOS için de bir app mevcuttur illa. Tabi bu senaryo aklımdaki senaryo ile aynı ise geçerli. Bu yüzden detaylı nasıl bağlanıyorsunuz anlatır mısınız?
hocam ben çok yabancısıyım olayın. RDP nedir bilmem. Ben 2013 model macbook proda oynayamıyorum. premier proda video render falan da alamıyorum. yeni macbook almak yerine bilgisayar toplayayım dedim. ama bu topladığım bilgisayara monitör alıp masada oturan biri de değilim. buna çözüm ararken, şirkette ITcilerin bize kurdukları sistem geldi aklıma. uber canavar bir bilgisayar topladılar ve server 2022 kurdular. bizde 5-6 çalışan kendi bilgisayarlarımızdan server bilgisayara bağlanıyoruz ve o bilgisayar üzerinde çalışıyoruz. kendi bilgisayarlarımız bir joystick yani. ben de aynı fikirle topladığım bilgisayara server 2022 kurayım, ve elimdeki eski macbook pro ile bağlanıp kullanayım diye düşündüm. yani 1 masaüstü bilgisayarım(server), bir de macbook pro'm var. bağlanacak olan cihaz adeti 1 yani. daha parlak bir fikirde olabilir tabi. hiç bir fikrim yok.

hocam ben çok yabancısıyım olayın. RDP nedir bilmem. Ben 2013 model macbook proda oynayamıyorum. premier proda video render falan da alamıyorum. yeni macbook almak yerine bilgisayar toplayayım dedim. ama bu topladığım bilgisayara monitör alıp masada oturan biri de değilim. buna çözüm ararken, şirkette ITcilerin bize kurdukları sistem geldi aklıma. uber canavar bir bilgisayar topladılar ve server 2022 kurdular. bizde 5-6 çalışan kendi bilgisayarlarımızdan server bilgisayara bağlanıyoruz ve o bilgisayar üzerinde çalışıyoruz. kendi bilgisayarlarımız bir joystick yani. ben de aynı fikirle topladığım bilgisayara server 2022 kurayım, ve elimdeki eski macbook pro ile bağlanıp kullanayım diye düşündüm. yani 1 masaüstü bilgisayarım(server), bir de macbook pro'm var. bağlanacak olan cihaz adeti 1 yani. daha parlak bir fikirde olabilir tabi. hiç bir fikrim yok.
edit: uzak masaüstü bağlantı nasıl olur? ben teamviewerdan bağlanmış gibi kullanmak istemiyorum. baya bağlanıp laptopumda oyun oynamak istiyorum. tabi ana makinede çalışacak oyun aslında.

edit: uzak masaüstü bağlantı nasıl olur? ben teamviewerdan bağlanmış gibi kullanmak istemiyorum. baya bağlanıp laptopumda oyun oynamak istiyorum. tabi ana makinede çalışacak oyun aslında.
RDP o işte. Açılımı Uzak masaüstü protokolü. Teamviewerdan farklı olarak daha esnek çalışıyor. Ama oyun konusunda bilemem, hiç RDP ile oyun oynayan görmedim. Fakat local üzerinde çalıştıracaksanız ve modemin ağ genişliyi yeterliyse sorun çıkmaz sanırım.

RDP kullanmanız için Windows Server kurmanıza gerek yok. Windows 10 yeterli.

Burada detaylıca nasıl servisi etkinleştiririz anlatılmış.

vpn diye bir menüden servera bağlan diyoruz. bağlandı gösterdikten sonra anahtar görevi gören bir windows simgesine tıklıyoruz ve bağlan tuşuna tıklıyoruz(56k modem zamanları intrnete bağlan dediğimiz bir menü vardı. onun gibi). ana makineye bağlanıyor.

VPN diye bir menüden servera bağlan diyoruz. Bağlandı gösterdikten sonra anahtar görevi gören bir Windows simgesine tıklıyoruz ve bağlan tuşuna tıklıyoruz. Ana makineye bağlanıyor.

Aynen, yüksek ihtimalle anlattığım RDP. Fakat sizin VPN kurmanıza gerek yok, çünkü tüm cihazlar local ağınızda olacak. Direkt bağlanmak istediğiniz makinenin local IP adresini(192.168.1.XXX) yazarak bağlanacaksınız.

Aynen, yüksek ihtimalle anlattığım RDP. Fakat sizin VPN kurmanıza gerek yok, çünkü tüm cihazlar local ağınızda olacak. Direkt bağlanmak istediğiniz makinenin local IP adresini(192.168.1.XXX) yazarak bağlanacaksınız.
evet. ana makine internete kablo ile bağlı olacak. her şey local. local olmasa da vpn kurarak dışarıdan da bağlanabilirim o halde? iki yöntemi de kurarım. konumuma göre tercih yapar bağlanırım. teşekkür ederim 🙏

Evet. Ana makine internete kablo ile bağlı olacak. Her şey local. Local olmasa da VPN kurarak dışarıdan da bağlanabilirim o halde? İki yöntemi de kurarım. Konumuma göre tercih yapar bağlanırım. Teşekkür ederim 🙏

VPN kurmayı pek bilmiyorum ama modem üzerinden gerekli port yönlendirmeyi açtığınızda dış ağ IP ile uzak masaürtü bağlantısı yapabiliyorsunuz. VDS'lerin mantığı gibi çalışıyor. Fakat VDS'lerde statik IP olduğu için, sizde her modem resetlendiğinde IP adresiniz değişeceği için bunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

VPN kurmayı pek bilmiyorum ama modem üzerinden gerekli port yönlendirmeyi açtığınızda dış ağ IP ile uzak masaürtü bağlantısı yapabiliyorsunuz. VDS'lerin mantığı gibi çalışıyor. Fakat VDS'lerde statik IP olduğu için, sizde her modem resetlendiğinde IP adresiniz değişeceği için bunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor.
doğru. ben local bağlantıyı bir yapayım da :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı