Windows Server ev kullanımı için uygun mu?

m19kng

Hectopat
Daha fazla  
Evdeki eski laptopta Windows XP Professional vardı. Bu laptopa Windows Server 2003 kurdum ve de Web'de çatır çutur gezebiliyor. XP'de Web'de bile kasiyordu. Peki bu sadece bu Windows Server 2003 için mi böyle yoksa diğer Windows Server'lar için de aynı mı?

Evdeki eski laptopta Windows XP Professional vardı. Bu laptopa Windows Server 2003 kurdum ve de Web'de çatır çutur gezebiliyor. XP'de Web'de bile kasiyordu. Peki bu sadece bu Windows Server 2003 için mi böyle yoksa diğer Windows Server'lar için de aynı mı?

Windows serverlar sunucu yönetimi ağ yönetimi mail yönetimi kullanıcı yönetimi gibi konular için optimize edilmiş sistemlerdir. Oyun oynatmaz. Render işi sorunlu. DirectX kütüphanelerini kullandırtmaz. WebGL gibi HTML5 özellikleri tarayıcının kendi eklentisinden çalışmıyorsa sistemden çalışıyorsa bazı web sitelerinde de sorun yaşatacak. FFDCodec gibi video codecleri işlemci ile tam optimizeli çalışmaz. Kısacası ev kullanıcısı için ideal değil.

Evdeki eski laptopta Windows XP Professional vardı. Bu laptopa Windows server 2003 kurdum ve de Web'de çatır çutur gezebiliyor. XP'de Web'de bile kasiyordu. Peki bu sadece bu Windows server 2003 için mi böyle yoksa diğer Windows Server'lar için de aynı mı?

Merhaba bence kurulmaz oyun oynatmaz, kasar, ve ev kullanımına uygun değildir, bunlar çalışanlar ağ bağlantıları, databaseler içindir.

Kurumsal ağların ve sistemlerin yönetimi için tasarlanmıştır. Ev kullanımı derken sadece nette gezinecekseniz iş görür ama yukarıda bahsedilen işlemlerde sorun yaratabilir. Hafifletilmiş Windows sürümlerini yada linux dağıtımlarını da kullanabilirsiniz.

Bana göre kullanılmaz nedenini zaten diğer arkadaşlar yazmışlar.
Alternatif işletim sistemlerine yönelin.

Android_x86 (64 Bit sürümü de mevcut.)
Chrome OS Flex (sadece tarayıcı gibi işleri yapacaksanız bu da işinizi görür.)
Linux dağıtımları (hafif bir dağıtım ile Windows Server'deki güncel bir şekilde performansı alırsınız diye düşünüyorum. Kim bilir belki daha hızlı çalışır :) )

O bilgisayara temiz bir tiny10 kurun derim 32 bit.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı