Merhaba, uzun süredir Technopat Sosyal'e giremiyorum. Son 2 gündür zorlu bir virüs nedeniyle çileler çekmekteyim. 2 gün önce laptopumu sunumu nedeniyle kardeşime verdim. Sanırım sahte bir program yüklemiş, bu yüzden bilgisayara kendi kendine program yükleniyor. Kardeşimin yüklediği programı/virüsü, sebep olduğu programları kaldırdım ancak virüs hala sorun yaratmaya devam ediyor. Virüs, ayrıca herhangi bir antivirüs programının çalışmasına izin vermiyor, sitesine dahi sokmuyor.(Defender programını da devre dışı bıraktı)
Virüse karşı yaptıklarımı şunlar:
Windows 10'a rağmen bu sorunlar varsa önce MBAM ile bir tarama yapın. Program ve Özellikler altından bilmediğiniz programları kaldırın. Ardından servisleri aktif edin bu araç ile:
Windows 10'a rağmen bu sorunlar varsa önce MBAM ile bir tarama yapın. Program ve Özellikler altından bilmediğiniz programları kaldırın. Ardından servisleri aktif edin bu araç ile:
Windows 10 kullanıcısıyım. İlk önce MBAM' ı telefondan yükleyip MBAM denedim, program açılıyor, sadece görev yöneticisinde çalıştığını görebiliyorum. USB' den de boot edemiyorum has been blocked by the current security policy hatası alıyorum. Bilmediğim her türlü programı kaldırdım, hatta Roaming klasöründeki artıklarına kadar sildim ama sorun devam ediyor.
UEFI'den Legacy'e geçip öncelikle Defender Offline programını denedim ancak hata verdi. Şimdi Kaspersky'ı deneyeceğim. Ama önce servis açma programını deneyeceğim.
Tweaking Windows Repair adlı program ile Windows Defender açıldı, MBAM yükledim ve şu an çalışmakta. İnşallah virüsten kurtulacağım.
Sorun çözülmüştür. Tweaking Windows Repair ardından Defender açıldı. MBAM, Combofix ve HijackThis kullanarak tüm artık ve zararlı ögeleri sildim.